Четвртак, 16. Мај 2019.

У вечерњим сатима због безбедности за саобраћај се затварају путеви у тимочком делу


Чланови стручно-оперативног тима за заштиту од поплава Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин у циљу праћења стања на водотоковима на територији општине Неготин у току данашњег дана обишли су Тимочки део територије општине Неготин и утврдили да је услед преливања реке Тимок стање на појединим путним правцима следеће:

1)      Локални пут Л 7, од државног пута А реда бр. 169 до села Ковилово, проходан-местимично има воде на коловозу у висини од 5цм;

2)      Локални пут Л 10, од државног пута А реда бр. 169 до Александровца (у близини ж. станице у Рајцу), проходан на појединим деоницама има воде на коловозу у висини од око 10цм;

3)      Путни правац Црномасница-Браћевац, непроходан на самој раскрсници и даље ка селу Тамнич у дужини од око 150м, има воде на коловозу висине од око 50цм као и код села Тамнич у близини ж.станице Тамнич где је тешко проходно, на коловозу вода висине од око 30цм.


С обзиром на утврђено чињенично стање на наведеним путним правцима, на предлог СОТ-а и саобраћајног инспектора а уз консултације са свим стручним и надлежним лицима и служби као и прогнозе да ће се у поподневним сатима стање погоршати, због небезбедних услова за вожњу и опасности по учеснике у саобраћају, предложено је да се наведени путни правци у вечерњим сатима затворе за саобраћај уз видно обележену сигнализацију (знакови). Сходно томе моле се мештани околних насеља и сви учесници у саобраћају да обрате посебну пажњу уколико употребљавају ове путне правце и користе алтернативне.