Петак, 25. Јануар 2013.

– Почело обележавање Светог Саве

4028_1.jpg

Пригодним програмима које су припремили ученици и професори, у неготинским средњим школама данас је почело обележавање дана највећег српског просветитеља Светог Саве.

4028_2.jpg

У присуству бројних гостију, представника локалне самоуправе, школске управе, Црквене општине, запослених и ученика Светосавске академије одржане су у Неготинској гимназији, Техничкој школи и Пољопривредној школи „Рајко Боснић“.  

4028_3.jpg

У Неготинској гимназији уручене су и награде најбољим ученицима литерарног конкурса на тему „Значај Светог Саве“.

4028_5.jpg

Најбољи рад дело је Иване Милошевић ученице прве године, друго место припало је Михаели Могош, а треће Катарини Лукић.  Награде је обезбедила Црквена општина Неготин.

4028_4.jpg

У основним школама неготинске општине Светосавске академије биће одржане у недељу 27. јануара у 12 сати, када ће у присуству свештеника Црквене општине бити приређен и обред резања славског колача.

У недељу 27. јануара 2013. године у 8.30 сати у Цркви Свете Тројице биће служена и Света Архијерејска литургија. За 17 сати у галерији Дома културе најављено је отварање изложбе дубореза Епископа Тимочког Господина Јустина под називом „Силе часног крста“.

Свечана академија уз учешће хорова и ученика неготинских основних и средњих школа почеће у 18 сати у Сали Дома културе „Стеван Мокрањац“.