Уторак, 15. Јануар 2013.

Општина Неготин подстиче младе Неготинце да се врате у родни крај

4020_1.jpg

Захваљујући просеку од 8,51 и чињеници да је први у генерацији дипломирао за нешто мање од четири године двадесеттрогодишњи Иван Радуловић из Неготина добио је посао у Општинској управи Општине Неготин. Решењу му је уручила Ружица Милановић, начелница Општинске управе на пријему који је приредио мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

Само четири месеца након што је, као први у генерацији дипломирао на Саобраћајном факултету у Новом Саду, Иван Радуловић добио је решење о пријему у радни однос у Општинској управи Општине Неготин. Решење гласи на одређено време на годину дана, будући да је Иван приправник, али уз могућност да у Одељењу за комунално-стамбене послове остане и у сталном радном односу.

4020_2.jpg

- Презадовољан сам јер од двадесетак мојих колега са године који су у међувремену дипломирали само је нас троје добило посао, иако смо сви били добри студенти. Вратио сам се у родни град јер овде имам најбоље услове за живот, али и за рад и надам се да ћу имати прилику да стечено знање применим у пракси и на тај начин оправдати поверење које ми је указано. Такође, задовољан сам јер ће моја плата побољшати породични буџет –  каже Иван Радуловић.

Иван Радуловић је три године био стипендиста Општине Неготин и по уговору, након дипломирања јавио се надлежној служби. За њега потпуно неочекивано, позив на посао и то у Општинској управи, стигао је после пар месеци.

4020_3.jpg

- Наша је жеља да се што више младих и талентованих Неготинаца врати у родни крај и стеченим знањем да свој допринос просперитету Општине. За нас је пресудна чињеница била да је Иван на државном факултету дипломирао са 23 године и просеком од 8,51  и да има жељу да живи и ради у Неготину. Такође, он је спортиста, члан Одбојкашког клуба „Хајдук Вељко“ и ја му честитам на свему што је постигао и желим да са успехом заврши мастер студије и са успехом обавља послао који му је поверен. Општина Неготин ће и убудуће, кад год се укаже прилика, на овај начин стимулисате младе талентоване Неготинце да се врате у родни крај - поручио је мр Милан Уруковић.