Вести - Локална самоуправа

МИНИСТAР ЕДИН ЂЕРЛЕК У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ

Среда, 21. Фебруар 2024.
 

Средствима кабинета министра без портфеља, задуженог за равномерни регионални развој, Едина Ђерлека, реализован је пројекат санације хидроизолације равног дела крова на Дому културе Стеван Мокрањац у Неготину. То је био повод данашње посете министра Едина Ђерлека нашој општини. Mинистар Ђерлек је у малој сали Општине Неготин разговарао са Владимиром Величковићем, председником Општине Неготин и Богданом Гугићем, замеником председника о реализацији пројекта, као и унапређењу даље сарадње.

Детаљније

ДАНАС СЛАВИМО СВЕТОГ ТРИФУНА

Среда, 14. Фебруар 2024.
 

Свети Трифун, заштитник виноградара обележава се широм Неготинске Крајине. Централна манифестација обележавања Тривундана одржана је на централном тргу Рајачких пивница у организацији Туристичке организације општине Неготин.

Детаљније

ГРАДОВИ У ФОКУСУ 2024

Среда, 14. Фебруар 2024.
 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић одржала је јуче састанак са 50 градоначелника и председника општина у Србији, који ће уз подршку Министарства културе током ове године радити на обнови културних центара, музеја, архива, библиотека и других установа културе широм Србије.

Детаљније

ШТАБ ЗА ВС НЕГОТИН: У ТОКУ АКЦИЈА ПРЕКРИВАЊА ЗГАРИШТА ЗЕМЉОМ

Понедељак, 12. Фебруар 2024.
 

На градској депонији у Неготину у току је затрпавање згаришта земљом, поручио је Љубиша Станчуловић, начелник Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин. За овај посао ангажована су три камиона и три радне машине.Током викенда ватрогасно-спасилачке јединице из Неготина, Бора и Доњег Милановца, Ђердапа 2 и Доњег Милановца за гашење пожара на депонији утрошили су преко 1.600 м3 воде. На градској депонији више нема отворених пламенова, већ тињајућих делова који ће се у наредним данима прекрити земљом.

Детаљније

У ТОКУ ГАШЕЊЕ ПОЖАРА НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ

Субота, 10. Фебруар 2024.
 

Пет цистерни ватрогасно-спасилачких јединица из Неготина, Ђердапа 2, Еликсира Прахово, Бора и Доњег Милановца, једна цистерна Јавног комуналног предузећа Бадњево и десет ватрогасаца, тренутно су укључени у гашење пожара на градској депонији. „На јучерашњој ванредној седници Штаба поводом ванредног догађаја који је узроковао еколошки акцидент у самом граду, донета је одлука да се пожар који је изазвао нн лице гаси у три смене, 48 сати без прекида“, рекао је јутрос Богдан Гугић, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације приликом обиласка градске депоније.

Детаљније

САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИЦИМА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Субота, 10. Фебруар 2024.
 

Поводом учесталих пожара на отвореном, само од 3. до 9. фебруара забележено је 26 пожара, што је условило велико ангажовање припадника ватрогасно-спасилачких јединица из Неготина, јуче је у великој сали СО Неготин одржан састанак коме су присуствовали Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, пуковник Миодраг Марковић, начелник Окружног штаба за ВС за округ Бор, начелник неготинског Штаба са ванредне ситуације Љубиша Станчуловић и повереници цивилне заштите, представници месних заједница.

Детаљније

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Петак, 09. Фебруар 2024.
 

На данас одржаној 7.ванредној седници Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, којом је председавао заменик команданта Штаба, заменик председника општине Неготин Богдан Гугић, разматрана је ситуација везана за санацију пожара на Градској депонији у Неготину. Заменик команданта Штаба за ВС Богдан Гугић, известио  је  чланове  Штаба  да  је  основни  разлог  заказивања  7.  ванредне  седнице  Штаба, доношење мера за сузбијање и локализацију пожара на Градској депонији. Гугић је истакао да је почетно гашење вршено цистернама ЈКП Бадњево, које је надлежно за стање на депонији. 

Детаљније

РАСПОРЕД ПРИПРАВНОСТИ ЛЕКАРА МРТВОЗОРНИКА - ФЕБРУАР 2024.ГОД.

Уторак, 06. Фебруар 2024.
 

Преузмите: Распоред - ФЕБРУАР

Детаљније

ОДРЖАНА 80. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Четвртак, 18. Јануар 2024.
 

На данас одржаној 80. седници Општинског већа којом је председавао Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин, разматрано је осам предлога решења, одлука и закључака. Утврђени су предлози решења о давању сагласности на Програм пословања са финансијским планом Јавног предузећа „Боговина“ Бор и именовању чланова Школског одбора Пољопривредне школе са домом ученика „Рајко Боснић“ Буково. Већници су, након разматрања, утврдили предлог Одлуке о субвенционисању градског и приградског превоза путника на територији општине Неготин

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ - "ЕМС" А.Д

Понедељак, 15. Јануар 2024.
 

 

Преузмите: Обавештење 

Детаљније

Видео вести

18.12.2012 - Дочек на градском тргу у Неготину

Погледајте

07.09.2011 - Добро дошли у Неготин

Погледајте

22.01.2010 - Музика Мокрањца путује светом

Погледајте

28.01.2010 - Реновирана зграда биоскопа „Крајина“

Погледајте

01.02.2010 - Трибина Еколошког друштва “Бадем”

Погледајте

03.02.2010 - Почело грејање у Хали спортова

Погледајте

09.03.2010 - Нови кошеви у Хали спортова

Погледајте

19.03.2010 - Одбојкашке лопте основцима

Погледајте

29.03.2010 - "Сусрети села" почели у Јабуковцу

Погледајте

31.05.2010 - КУД "Стеван Мокрањац"

Погледајте

29.07.2010 - Поломљене клупе у парку

Погледајте

14.09.2010 - Дани Европске баштине на Рајачким пимницама

Погледајте

22.11.2010 - Завршени радови у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу

Погледајте

15.08.2013. - Позив КИРС

Погледајте

15.09.2014. - Изјава председника Општине Неготин поводом поплава

Погледајте