Среда, 08. Мај 2013.

Општинско веће

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН 


Владимир Величковић, председник Општине Неготин 

Рођен је 13.12. 1978. године у Неготину. Завршио  Основну школу „Вук Караџић“ и  Гимназију  „Предраг Костић“ у Неготину. Факултет физичке културе у Нишу завршио  је 2003. године и стекао звање : дипломирани  педагог физичке културе. Од 2001. до 2003. године живео у Бечу и играо кошарку али после теже повреде напушта Беч и враћа се у Србију. Од 2004. до 2007. године био је власник и тренер у Рекреационом клубу „Релакс“  где  је радио на едукацији здравог живота и правилног вежбања са децом и старијима. Радио је као спасилац на базену у периоду од 2005. до 2007. године, уједно држећи и школу пливања. Упоредо од 2003. радио је и као тренер млађих женских категорија у КК „Хајдук Вељко“ и био играч у сениорском тиму до 2007. године, када престаје са активним играњем кошарке.

Радни однос је засновао као професор физичког васпитања 2005. године у Основној школи у Рајцу, а од јануара 2006. године и као професор у Неготинској гимназији.

Водио је више секција, као што су кошарка, мали фудбал, где је остваривао завидне резултате. Водио је и плесну секцију у школи, учећи децу класичним плесовима, што је касније довело до ангажовања у матурском плесу од 2008. године, до данас, а 2009. школа учествује у обарању Гинисовог рекорда по броју учесника у целој Европи, за шта и  добија и сертификат. 

Јануара 2016. године постављен је на место в.д. директора Неготинске гимназије, а 01.септембра 2016. изабран је за директора ове школе. 

Од 21. фебруара 2017. године до 27.октобра 2017. године обављао је функцију Председника општине Неготин, а 27. октобра 2017. године именован је за Председника Привременог органа општине Неготин.

Ожењен је и отац троје деце.

 

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН 


Богдан Гугић, дипломирани хемичар

Богдан Гугић рођен је 8. фебруара 1967. године у Неготину. Основну школу завршио је у Прахову, као ученик генерације и носилац Вукове дипломе, а Гимназију „Предраг Костић“ завршио је у Неготину. Дипломирао је на Природно-математичком Факултету, у Крагујевцу, одсек – хемија и стекао звање дипломирани хемичар. За време студирања обављао је функцију председника Савеза студената ПМФ-а и студента продекана.

Радни однос засновао је 1996. године у предузећу „Југоинспект“, Београд Д.Д, где и дан данас ради и то на месту заменика директора сектора за руде, хемију и метале.

У 3 мандата био је одборник у Скупштини општине Неготин. Функцију заменика председника Скупштине општине Неготин обављао је у периоду од јануара 2017.год. до 30. децембра 2019.год.

У периоду од  2005.-2006. године  био је председник Одбора за самодопринос општине Неготин.

Дуги низ година успешан је спортски радник и истакао се као председник  ФК „Хајдук Вељко“, ФК „Дунав“ Прахово, ОФС-а Неготин и Спортског савеза општине Неготин.  

Од 2012. године председник је Савета МЗ Прахово

Ожењен је и отац једног мушког детета. 


ЧЛАНОВИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН


1. Далибор Машић, спортски радник

Рођен 05.10. 1980. године у Неготину. Завршио средњу Електротехничку школу у Неготину. Своје прве рукометне кораке започиње још као дете у РК „Хајдук Вељко“ из Неготина. У свом узрасту постиже индивидуалне и колективне резултате, а од самог почетка рукометне каријере показује назнаке стабилне личности, фер-плеј играча и правог спортисте. Управо то му помаже да постане једна од најистакнутијих спортских личности у Неготину. У свом тиму увек поштован, за своје колеге веома цењен на територији читаве Србије. Са клубом РК „Хајдук Вељко“ прошао велике успехе, од екипе у нижим ранговима такмичења, до стандардног прволигаша у СР Југославији и данас једне од најбољих екипа у Првој рукометној лиги Србије. После 26 година играња рукомета за РК „Хајдук Вељко“, 29. маја 2016. године. ставља тачку на играчку каријеру. Колико поштовања ужива у свом родном граду показале су пуне трибине и вишеминутни аплаузи на крају опроштајног меча у неготинској Хали спортова. Читаву своју рукометну каријеру провео је у неготинском прволигашу и поред многобројних добрих понуда, а заљубљеност у рукомет, спорт и Неготин и данас показује јер је после играчке каријере вршио функцију Тим менаџера РК „Хајдук Вељко“. Иза себе има и многобројне подухвате када су развој спорта и рукомета у Крајини у питању. Учесник је и један од организатора мини-рукометног турнира у Неготину. Увек присутан у хуманитарним акцијама како тимским, тако и индивидуално. Један од покретача хуманитарне акције прикупљања новца за лечење деце на територији Неготинске Крајине. Вице шампион Прве лиге Србијем учесник „Плаво-беле“ лиге СР Југославије, спортиста године у Неготину.

Функцију члана Општинског већа за спорт и омладину обављао је од 21. фебруара до 27. октобра 2017. године.

Говори енглески језик.

2. Драгиша Радуловић, дипломирани политиколог

Рођен је 30.07.1948. године у Радујевцу. Основну школу и Гимназију завршио је у Неготину. Факултет политичких наука, смер Међународни односи, завршио у Београду. Радио је у ИХП Прахово на месту новинара и руководиоца за правне, кадровске и опште послове и информисање и на месту директора Радио телевизије Крајина. Био је председник Одбора синдиката у РТБ Бор, председник Извршног одбора Удружених радио станица Србије, делегат у СО Неготин и секретар СИЗ информисања Општине Неготин. Бави се новинарством, изучавањем и публицистиком, углавном за потребе српске дијаспоре, стварајући притом везе матице и дијаспоре. Организовао више сусрета дијаспоре Кладова, наших људи који живе и раде у скандинавским земљама. Организовао са Регионалном агенцијом за развој Источне Србије презентацију привредних потенцијала општина Борског и Зајечарског округа у Бечу. Организовао посете челних људи Неготина српским клубовима и удружењима у Аустрији. Говори француски језик.

Функцију члана Већа задуженог за дијаспору обављао је од 21. фебруара до 27. октобра 2017. године.

Ожењен, отац двоје деце.

3.Татјана Панић, економиста 

Рођена 18.03.1970.године у Зајечару. Живи у Неготину где је завршила Основну школу „Вук Караџић“ и Гимазију „Предраг Костић“. Вишу школу за менаџмент, смер менаџмент, завршава 2004. године и стиче звање економисте у области менаџмента. Свој радни век започиње у Радио Крајини октобра 1990.године као хонорарни сарадник у Омладинском програму. Већ почетком 1991. године почиње каријеру водитеља – спикера ангажовањем у редовном програму Радио Крајине. Стално запослење добија у јануару 1992. године. Један је од првих спикера Телевизије Крајина која свој рад започиње у фебруару исте године. Посао спикера- водитеља усавршава у ЈП РТВ Крајина у коме је касније ангажована на пословима музичког и филмског уредника Телевизије Крајина. Радила је и на месту организатора радијског и Тв програма и новинара – репортера до новембра 2008. године.  Била је  хонорарни сарадник интернет радио станице од 2011. до 2013. године. Као новинар – водитељ ради и у периоду децембар 2013 - мај 2014. године на локалној Телевизији Транс. Од мајај 2014. године до  краја октобра 2017. обављала функцију  члана Већа задуженог за културу, информисање и туризам. Говори енглески језик.

4. Миодраг Станојевић, професор хемије

Рођен 30. јула 1953. године у Медвеђи. Завршио Природно-математички факултет у Приштини и стекао звање професор хемије. Од 1979. до 2018. године радио као професор хемије у Неготинској гимназији. 2001. године именован од стране министра просвете за вршиоца дужности директора Неготинске гимназије, а годину дана касније и за директора ове школе.
Обављао је и функцију заменика председника Скупштине општине Неготин, а био је и члан Општинског већа задужен за образовање и просвету.

Ожењен, отац једог детета.

5. Драган Радосављевић, дипломирани инжењер пољопривреде

Рођен је 02.03.1977. године у Неготину. Завршио Основну школу “Вук Караџић” у Неготину, Пољопривредну школу “Рајко Боснић” у Букову и Пољопривредни факултет у Земуну и тиме стекао звање дипломираног инжењера пољопривреде за сточарство. Од априла 2008. године запослен је у Пољопривредној саветодавно стручној служби у Неготину као самостални стручни сарадник из сточарства. Учествовао у више домаћих и међународних пројеката. Говори енглески језик.

Ожењен, отац двоје деце.

6. Љутица Јовановић, дипломирани економиста

Љутица Јовановић рођен је 14.11.1963. године у Уровици. Завршио је ОШ „Вук Караџић“ и Гимназију “Предраг Костић“ у Неготину, наког чега своје образовање наставља на Економском факултету у Нишу, где стиче звање дипломираног економисте смера за привредни развој.

Своју каријеру започео је у приватној фирми где је од 1990. до 1992. године радио на позицији комерцијалног директора. Након овог искуства успешно спроводи у дело своју пословну идеју и отвара своју фирму где од 1992. до 2006. ради на позицији власника и директора фирме која броји 15-оро запослених.

Од 2006. ради на позицији директора  Alpha banke у Неготину, где проводи наредних 11 година, до децембра 2017.

Поред многобројних тренинга и семинара који се тичу менаџмента на различитим нивоима, 2006. године стиче звање лиценцираног стечајног управника на Правном факултету у Београду, а у јануару 2017. стиче и дозволу за посредовање у решавању спорова Министарства правде Републике Србије, чиме добија звање лиценцираног медијатора. Овлашћење за обављање послова заступања у осигурању чиме од Народне банке Србије добија звање заступник у осигурању.

Ожењен, отац двоје деце.

7. Зоран Пуслојић, лекар специјалиста интерне медицине и гастроентерологије и хепатологије

Рођен 18.11.1963. године у Неготину од оца Димитрија и мајке Вере, обоје земљорадници. Основну школу завршио у Кобишници а средњу у Неготину, у Гимназији „Предраг Костић”, као добитник Вукове дипломе. 01.09.1983. г. почиње студије на Медицинском факултету у Нишу које завршава 20.03.1989.год. са средњом оценом 8,91.

1998.год. завршава специјализацију из интерне медицине у Клиници за интерну медицину КЦ Србије у Београду а 2009. год. и субспецијализацију из области гастроентерологије са хепатологијом у КЦ Ниш.

Од 01.09.1989. год. ради у Здравственом центру Неготин, на почетку као лекар опште праксе а затим од оснивања службе Хитне помоћи као лекар у Хитној служби. По завршетку специјализације почиње да ради у интернистичкој служби а од 2016 год. је начелник службе интерне медицине у ЗЦ Неготин.

Више од 20 година се активно бавио спортом а касније, до данашњих дана, био активан спортски радник.

У три мандата био одборник СО Неготин и у једном мандату члан општинског већа задужен за здравство.

Ожењен, супруга-лекар специјалиста гинекологије. Има ћерку која је такође завршила медицину.

8. Радиша Младеновић, дипломирани инжињер технологије

Рођен 13.09.1954. год у Неготину, основну и средњу школу завршио у Неготину, а након тога дипломирао на технолошко-металуршком факултету на смеру за хемијско инжењерство. Запослио се у ИХП у Прахову на месту погонског инжињера, затим директора радне организације Фосфорне 1 у реконструкцији, након тога као инж. у развоју и углавном радио на прочишћавању фосфорне киселине што и данас има своју примену, затим заменик директора РО Ђубрива, потом директор исте организације и на крају као заменик генералног директра ИХП Прахово. По приватизације ИХП и доласка Еликсира понуђено му је да буде технички директор и учествује у санирању тешких последица из претходних времена и у покретању производње. Тренутно ради као помоћник директора за технологију и развој у истој фирми.

1991.основао је приватну пекарску занатску радњу и до дана данашњег осим те радње развио и радњу за производњу и прераду млека и млечних производа, а од скора и развој у виноградартсву и винарској производњи. Као приватник опстаје  од 1991. године и тренутно запошљава 50 радника.

9. Милош Гагић, дипломирани инжињер индустријске информатике

Рођен 19.01.1984.године у Неготину. Основну и средњу школу завршио у  Неготину. Од 2003-2009. године  студирао и дипломирао на Техничком факултету. У том периоду био члан Савета факултета, председник „Студенстке уније“ и члан Управног одбора студенстког центра. Од 2010. године ради у основној школи као наставник информатике и рачунартсва.

Од 2014.године изабра за секретара ИО СПС Неготин. 27.10.2017. године члан је Привременог органа општине Неготин.

Ожењен, супруга проф.разредне наставе, отац трогодишње ћерке.


РАСПОРЕД ДЕЖУРСТВА ЧЛАНОВА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ НЕГОТИН