Субота, 16. Септембар 2023.

ЗАВРШЕНИ МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ

Концертом Хора Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића и доделом плакета покровитељима свечаности синоћ су завршени 57. Мокрањчеви дани. Завршну реч о фестивалу дала је др Соња Маринковић, селекторка а Мокрањчеве дане затворио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
 
 
 
 
 
 
 
"Током протеклих седам фестивалских дана, Неготин и Србија показали су своје поштовање према лику и делу знаменитог Неготинца, знаменитог Србина, славног композитора незаборавних српских дела. Фестивал уметничке музике, нашу почасницу Мокрањцу, реализовали смо уз подршку Министарства културе Републике Србије и пријатеља свечаности којих ће у будућности, у будућности, имајући у виду значај одржавања, надам бити још више.
Било је лепо бити у Неготину ових дана. Наш задатак је да се, у годинама које следе, потрудимо да исправимо оно што можда није било добро, а сјајне програме поновимо, као што је на пример био вечерашњи наступ наших пријатеља, Хора Радио телевизије Србије и маестра Бојана Суђића.
 
 
 
 
 
Хвала Вам на вечерашњем величанственом музичком доживљају, хвала свим учесницима овогодишњих свечаности, Програмској комисији, организатору и вама драги суграђани. 57. Фестивал посвећен нашем Стевану Стојановићу Мокрањцу је затворен!