Среда, 11. Април 2018.

Вредна донација неготинском Здравственом центру

Здравственом центру Неготин данас је испоручена вредна донација коју је обезбедило Културно удружење мештана Уровице(КУМ) из Беча. Ради се о 44 болничка кревета са системом за подешавање, душецима и наткаснама. Уручењу донације поред чланова Удружења и водећих људи ЗЦ Неготин присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин и Мерлина Селенић, заменица председника.


Културно удружење мештана Уровице из Беча пре пар месеци почело је активности на реализацији ове донације, прибављању потребних дозвола за преузимање и транспорт кревета, а данас је акција успешно реализована. Председник општине Неготин, Владимир Величковић, изразио је захвалност члановима Удружења на значајној донацији.

„Имамо коректну сарадњу и радимо на томе да да је унапредимо, То су људи који раде из чистог ентузијазма. Овакве донације су добродошле, али ми смо окренути оном другом делу, да привучемо наше људе из иностранства да покрену приватни посао у свом родном крају.“ – изјавио је Величковић.

Миле Динуловић, председник Скупштине Културног удружења мештана Уровице, истакао је да је ово удружење наишло на добру подршку и сарадњу са водећим људима Здравственог центра и општине Неготин.

„Након сазнања од мештана Уровице да су неготинској болници потребни кревети и други материјали, ми смо покренули акцију да помогнемо и покушамо да нађемо кревете у Бечу које бисмо донирали болници у нашем крају. Захваљујући Марији Динуловић Пајкић, која је направила контакт Удружења са болницом у којој ради и која је планирала замену кревета, ми смо успели да обезбедимо ову вредну донацију за неготинску болницу. Контактирали смо потом и председника општине Неготин и његову заменицу, да нам помогну око прибављања потребне документације и морам рећи да смо наишли на изузетно добру сарадњу и подршку и ево данас смо кревете испоручили здравственом центру Неготин. Ова донација осим опреме подразумева и плаћен превоз, царину и пратећу документацију, а морамо да захвалимо и нашем пријатељу Аци Недељковићу из Милошева, који нам је помогао око организације превоза.“ – истиче Динуловић.     

Видосава Пауновић Барбуловић упутила је захвалност члановима Културног удружења мештана Уровице на вредној донацији, али и локалној самоуправи на помоћи у прикупљању неопхдне документације за увоз.

„Ово је веома вредна донација за нашу болницу која ће нам омогућити да заменимо најстарије кревете на појединим одељењима. Ми смо већ одлучили да ови кревети буду распоређени на одељењу психијатрије, грудном одељењу, интерном и дељењу неурологије.“

Небојша Француловић, потпредседник Културног удружења мештана Уровице из Беча, најавио је да су чланови овог удружења обезбедили су и видео надзор за основну школу у Уровици, који ће бити бити инсталиран ускоро као и два болничка кревета са пратећом опремом за амбуланту у свом селу. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.