Понедељак, 06. Јун 2011.

Велико спремање Србије

3229_1.jpg

Према подацима Службе за заштиту животне средине општине Неготин близу 3 000 грађана наше општине учествовало је у суботу 4. јуна у акцији “Велико спремање Србије”, која је организована уочи обележавања Светског дана заштите животне средине.

3229_3.jpg

Ученици основних и средњих школа, запослени у државној управи и јавним предузећима, невладине организације, чланови удружења  и грађани на више од 42 локације на територији целе општине у времену од 08 до 13 часова сакупили су огромну количину отпада.

3229_2.jpg

У оквиру пројекта "Да ли мислиш зелено" коју реализују Еколошко друштво "Препород" из Прахова и Ekološko društvo "Preporod" iz Prahova iученици основних и средњих школа, чланови Еко патроле, организована је акција "Може и без пластике". Пролазницима на улици који носе пластичне кесе поклањали су по једну папирну кесу са називом пројекта и знаком удружења.

3229_4.jpg

Циљ акције је да се пластичне кесе избаце из употребе, или да се почне са коришћењем биоразградиве пластике. Допринос акцији су дали и ученици Музичке школе "Стеван Мокрањац" који су у музичком павиљону у градском парку одржали пригодан уметнички програм.

3229_6.jpg