Петак, 20. Децембар 2013.

Усвојен буџет Општине Неготин за 2014. годину

Према Одлуци о буџету општине Неготин, за коју се изјаснила већина одборника, присутна на последњој овогодишњој седници локалног парламента, у општинској каси, наредне године, планирана су средства у износу од једне милијарде стотину тридесет једног милиона динара или 40 милиона динара више у односу на годину на измаку, како је на данашњој седници образложио шеф одељења за буџет, финансије и ЛПА, Димитрије Петровић.

 

О капиталним пројектима и средствима за специјализоване услуге који су планирани на износ од 370 милиона динара што је нешто више од трећине пројектованог буџета и другим давањима, говорио је председник општине Милан Уруковић, одговарајући при том и на критике опозиције, из редова ЛДП-а и СНС-а, везане за најважнији општински документ, док су  подршку предложеном буџету дали одборници странака владајуће коалиције.

По усвајању буџета за идућу годину, одборници СО Неготин изјаснили су се и о  ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за ову годину и о висини локалних комуналних такси, које су смањене са 35 на 25 динара, за прву зону града.    

 

На последњој овогодишњој седници, одборници су дали сагласност на програме рада са финансијским планом за идућу годину буџетских установа и институција . Такође, за вршиоца дужности директора Дома здравља Неготин, именована је др Александра Пауновић, специјалиста ургентне медицине, а именован је и привремени УО Дома здравља, над којим је оснивачка права преузела општина Неготин.

Изјава Дамира Ракића, председника СО Неготин