Четвртак, 21. Јун 2012.

„Уради нешто за Неготин“


3780_1.jpg

Група неготинских гимназијалаца покренула је праву медијску кампању за гласање за пројекат уређења дечијег игралишта на градском стадиону које деценијама није обновљенено. Овим пројектом они су аплицирали на Телекомов конкурс "Уради нешто" који је отворен до 24. јуна и позивају све Неготинце на сајту www.uradinesto.rs гласају за њихову идеју.

Осим преко ФБ, свој пројекат неготински гимназијалци промовисали су и у свим школама, а тренутно сваке вечери у центру града на два лап-топа омогућавају гласање свим заинтересованим Неготинцима. 

„Идеја нам је да од средстава, које би евентуално добили, обезбедимо нове справе за дечији вртић, а да све послове организујемо добровољним радом  попут некадашњих радних акција. Дечије игралиште на стадиону, по свему судећи није реновирано деценијама. Жеља нам је да уместо металних и већим делом поломљених справа поставимо савремене и нове” – објашњава Урош Јањић, аутор пројекта.

3780_2.jpg

Урош је са својим друговима фотоапаратом направио видео снимак како би документовао стање вртића на стадиону који је као промотивни материал постављен на сајту www.uradinesto.rs путем којег се гласа за најбољи пројекат. Град је облепљен плакатима који су деца сама израдила, а неготински пројекат је у конкуренцији од преко 150 врло брзо ушао у најужи избор од осам колико ће бити финансирано. 

„Обишли смо све градске основне и средње школе, и на лицу места нашим друговима објашњавали на који начин могу да гласају како би Неготин добио један леп и пријатан кутак за најмлађе. Одзив је фантастичан, као И у центру града где већ пар дана дежурамо са два лап-топа. Помажемо им да отворе нове налоге, гласамо, подучавамо их како да сами наставе” – каже Катарина Михајловић, ученица 3. године. 

3780_3.jpg

Пројекат који су једноставно назвали “Уради нешто за Неготин” ових дана заузима од петог до деветог места, а конкурс је отворен до 24. jуна.