Понедељак, 30. Март 2015.

Учење српског језика у иностранству


Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова у наредних тридесет дана спроводе online истраживање које представља почетак низа активности у процесу унапређења учења српског језика и ћириличког писма у иностранству. Упитници ће бити доступни до краја априла 2015. године.

Креирана су два упитника,  намењена различитим испитаницима, па вас молимо да одаберете онај који одговара вашим потребама и плановима. Упитници  се налазе на порталу еУправе Републике Србије, а можете их преузети на доле постављеним линковима.

УПИТНИК ЗА ШКОЛЕ је намењен школама, организацијама, удружењима, неформалним групама и појединцима,који организују било какав облик наставе српског језика у иностранству. Подаци ће бити коришћени за подршку развоју комуникације Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону са циљем стицања увида у потребе организатора наставе и пружања подршке наставном процесу.

 Преузмите : УПИТНИК ЗА ШКОЛЕ

УПИТНИК ЗА РОДИТЕЉЕ  је намењен грађанима српског порекла који живе у иностранству и желе да њихова деца уче српски језик у оквиру допунске наставе коју организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Циљ Упитника јесте сагледавање потребе за организовањем оваквог облика образовања и васпитања, унапређивање рада школа у иностранству и уређење мреже школа у којима се настава реализује. Подаци ће бити коришћени само за потребе Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за обавештавање родитеља о организацији ове наставе.

 Преузмите : УПИТНИК ЗА РОДИТЕЉЕ