Понедељак, 09. Јул 2018.

Тринаести „Дани дијаспоре” у Уровици

Месна заједница Уровица и “ Европско удружење пријатеља Уровице“, уз подршку локалне самоуправе, организовали су тринаести међународни фестивал фолклора и музике “Дани дијаспоре”.  

 

Традиционалн манифестацији поред бројних гостију и учесника, присуствовали су и Владимир Величковић, председник општине Неготин, мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин, Драгиша Радуловић, члан Општинског већа општине Неготин, задужен за дијаспору  и Драган Мијуцић, в.д. директора ЈКП “Бадњево” Неготин.  

  

Дане дијаспоре у Уровици званично је отворио председник општине Неготин, а присутнима се обратио  и Добривоје Андрекуловић, , потпредседник Европског удружења пријатеља Уровице.

  

У богатом културно уметничком програм учествовала су културно-уметничких друштава из “Сврљиг” из Сврљига, “Флоричика” из Јабуковца, “Рудна глава” из Рудне главе, “Живорад Петровић Дудић” из Јасенице, “Карбулово” из  Карбулова, “Војислав Чурић” из Кобишнице, “Браничево” из Браничева, дувачки оркестар Љубодрага Радуловића и ученици ОШ „Бранислав Нушић“ из Уровице.

  

И ове године бирана је најлепша девојка Дана дијаспоре. У такмичењу је учестовало дванаест девојака, а титулу најлепше ове године понела је Данијела Марковић из Карбулова .    

   

“Дани дијаспоре” и ове године били су прилика да се договоре наредне активности, како би се побољшао квалитет живота мештана овог села.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.