Понедељак, 14. Мај 2012.

Свечана седница СО Неготин

3685_1.jpg

На свечаној седници Скупштине општине Неготин, поводом Дана општине 12. маја и 179. годишњице ослобођења од Турака, традиционално, додељена су највећа општинска признања: звање Почасни грађанин Неготина, Мајске награде и Повеље. Свечани скуп у Дому културе увеличали су председница Народне Скупштине Републике Србије која замењује председника Србије Славица Ђукић-Дејановић и министар одбране Драган Шутановац, као и други уважени гости из јавног и политичког живота.

3685_2.jpg

Свечану седницу општинског парламента отворио је мр Милан Уруковић,  председник СО Неготин подсећајући на најзначајније моменте скупштинског рада између два празника.

- Усвајањем неколико планских докумената, покренули смо процес стратешког планирања у наредном десетогодишњем периоду, који ће, уверен сам, донети бољитак свим грађанима наше општине – истакао је мр Милан Уруковић.

3685_3.jpg

Др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин у свом обраћању истакао је значај данашњег датума на новију историју и традицију Неготина, али и будуће правце развоја општине Неготин.

3685_4.jpg

Свечаном скупу обратила се и председница Народне Скупштине Републике Србије која замењује председника Србије Славица Ђукић Дејановић и при том изразила уверење да ће општина реализовати планиране развојне пројекте.

3685_5.jpg

Одлуком Комисије за избор, именовања, награде и признања СО Неготин, звање Почасни грађанин Неготина додељено је проф др Гордани Поповић, професору Техничког факултета у Бечу И шефу тима експерата за науку и истраживање Европске комисије у Бриселу и то за изузетан допринос развоју и афирмацији општине Неготин, изградњи хуманих односа међу људима и развоју сарадње у области привреде и културе. Плакету Почасног грађанина Неготина, председник општине Неготин, др Влајко Ђорђевић, уручио је Горданиној мајци Александри Петровић, с обзиром да Гордана због раније преузетих обавеза није била у могућности да дође у Неготин.

3685_6.jpg

Председник општине Неготин, др Влајко Ђорђевић уручио је и Мајске награде овогодишњим добитницима:  проф. др Гордани Поповић, професору  Техничког факултету у Бечу и шефу тима експерата за науку и истраживање Европске комисије у Бриселу, за значајан допринос у афирмацији општине Неготин, академском уметнику Душанки Ботуњац, за постигнуте резултате и значајан допринос у области културе, Бојану Станисављевићу, директору ЗЗ “Уљарица”, за постигнуте резултате и допринос у области пољопривреде, Кошаркашком клубу “Неготин”, за постигнуте резултате и значајан допринос у области спорта и Ивану Миливојевићу, за постигнуте резултате и значајан допринос у области спорта. Повеље општине Неготин добили су: Владица Транић, студент Факултета уметности у Нишу, за постигнуте резултате у области уметности, Мирјана Филиповић, студент Филозофског факултета у Нишу, за постигнуте резултате у области лингвистике, Јован Вељковић за изузетне резултате у области спорта и физичке културе, Александра Ђурковић, студент правног факултета у Нишу за постигнуте резултате у области правних наука и Ана Станојевић из Неготина, студент Филолошког факултета за постигнуте резултате у књижевности. Повеље је добитницима уручио мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

Пригодан музички програм, у оквиру свечане седнице, извео је хор Музичке школе “Стеван Мокрањац”.