Понедељак, 28. Мај 2012.

Сајам запошљавања

3727_1.jpg

Шести Сајам запошљавања у Неготину у организацији Националне службе запошљавања-филијале Бор и општине Неготин окупио је у холу Дома културе 32 послодавца који имају потребу за отварањем стотину нових радних места и велики број незапослених особа са неготинске евиденције. Сајам је отворио мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

Најтраженија занимања на шестом Сајму запошљавања у Неготину била су трговац, угоститељ, аутомеханичар, али и грађевински и пољопривредни инжењери. Незапослена лица са неготинске евиденције Националне службе запошљавања имали су прилику да конкуришу за око стотину радних места у 32 фирме у Неготину, чије ће запошљавање бити субвенционисано.  За отварање нових радних места, преко субвенција послодавцима, као и програме самозапошљавања ове године из буџета општине Неготин издвојено је и на рачун Националне службе запошљавања већ уплаћено 5.060.000 динара, односно двоструко више него прошле године.

- Имамо изузетну сарадњу са општином Неготин која је међу првима и уплатила комплетан износ за субвенције и очекујемо да ће преко  Сајма запошљавања до радних места доћи велики број незапослених лица са ваше евиденције. Такође, у припреми је скоро расписивање јавног позива за самозапошљавање што ће бити нова прилика за решавање проблема незапослених у општини Неготин – истакла је Лидија Начић, директор Националне службе запошљавања филијале у Бору. 

3727_2.jpg

Како је најавио мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, локална самоуправа у Неготину ће и убудуће помагати отварање нових радних места.

- Кроз Локални акциони план запошљавања општина Неготин решава један од највећих проблема, а то је, слично као у већини других општина, незапосленост. Због тога смо ове године, за те намене предвидели двоструко више средстава – поручио је мр Милан Уруковић.

3727_3.jpg

На неготинској евиденцији Националне службе запошљавања има око 2700 незапослених лица, од тога је 1.200 без или са нижом квалификацијом, њих 1.400 има средњу стручну спрему, а око 200 више или високо образовање. 

- На досадашњим Сајмовима запошљавања имали смо висок проценат запошљавања, надам се да ће тако бити и убудуће – поручио је Дејан Тадић, шеф неготинске испоставе Националне службе запошљавања.