Понедељак, 14. Мај 2012.

Сајам меда и вина

3687_1.jpg

У оквиру Мајских свечаности, а у организацији Туристичке организације општине Неготин, на централном градском тргу одржан је 7. Сајам меда и вина.

3687_2.jpg

Излагачима на сајму, којих је било око 200 из свих крајева Србије и бројним посетиоцима, поздравни говор упутио је Душан Петровић, директор Туристичке организације општине Неготин, а Сајам је и званично отворио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић.

3687_3.jpg

Троструки победник 7. Сајма меда и вина је неготинска винарија „Матаљ“ чија су вина у категорији белих, розе и црвених освојила прве награде. Друго место за квалитет белих вина припало је винарији „Виммид“ из Видровца, а треће подруму „Дајић“из Михајловца. Другу награду у категорији розе вина освојио је подрум „Милиовојевић“ из Речке, а треће винарија „Виммид“ из Видровца. Друго место за црвена вина припало је винарији „Јануцић“ из Вељкова, а треће Крајинској винарској задрузи Рогљево.

3687_4.jpg

Најбољу ракију од грожђа произвела је винарија „Клевора“ из Неготина, док је у категорији специјалних ракија за најбољу проглашена ракија од дуња „Топ винариса“ из Речке, друго место подруму „ Јанкуцић“  из Кривеља за ракију од купине и треће Винарији „Клевора“ из Неготина за ракију од шљиве.

3687_5.jpg

Пригодан културно-уметнички програм, са преко 200 учесника, извели су ученици ОШ“Бранко Радичевић“, „Неготинске гимназије“, као и чланови Културно-уметничких друштава “Долово“ из  Делиблата „Сретење“ из Орашца.

3687_6.jpg

Седми Сајам меда и вина, на Градском тргу у Неготину концертом за памћење затворили дувачки оркестар Дејана Петровића и БИГ БЕНД.