Уторак, 22. Мај 2012.

Промоција каталога сеоског туристичког смештаја

 

3714_1.jpg

У Мокрањчевој кући приређена је промоција каталога сеоских домаћинстава „Аутентично етно“. Каталог је настао у оквиру пројекта „Аутентично етно из Источне Србије“, који се реализује у општинама Неготин, Мајданпек, Голубац и Кладово уз финансијску подршку Немачке организације за  међународну сарадњу - ГИЗ. Промоцију је отворио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић и сеоским домаћинима пожелео успешну туристичку сезону.

3711_2.jpg

Уз текстове о најзначајнијим туристичким мотивима свих општина обухваћених пројектом, каталог садржи богато илустровану понуду 44 сеоска  домаћинстава са комплетним информацијама о категорији смештаја, понуди хране И пића, допунским садржајима И контактима.

3711_3.jpg

Као посебан сегмент сеоског туризма у општини Неготин, презентован је “Пут вина” са акцентом на чувено Рајачко виногорје и дегустацијом вина на Рајачким, Рогљевским и Смедовачким пимницама, јединственим архитектонским комплексима камених кућа за справљање И чување вина, али И такође познато виногорје на сунчаним падинама поред Дунава. 

3711_4.jpg

Двојезични каталог, на српском и енглеском језику, подељен је власницима сеоских домаћинстава са подручја наше општине, али и туристичким агенцијама, јавним И културним институцијама.

3711_5.jpg

Пригодан музички програм, за учеснике и госте промоција, извела је етно група “Маринике”.