Петак, 27. Март 2015.

Пријем за младе стонотенисере

Председник Општине Неготин, Јован Миловановић, приредио је данас пријем за младе стонотенисере СТК „Хајдук Вељко“, који су освојили бронзану медаљу на државном првенству и њиховог тренера Слободана Миљковића.  

 

Урош Ђорђевић, Петар Видић, Милош Томић, Саша Јанковић и Марко Пуцаревић, такмичили су се у категорији млађих кадета, у конкуренцији осам екипа из Србије.   

 

„Задовољство ми је што сам био у прилици да угостим и упознам овако младе и успешне спортисте, који су постигли изузетне резултате за њих али и за наш град. На овај начин желимо да их подстакнемо да и даље наставе да вредно тренирају и постижу добре резултате, али и да ово буде подстрек за све младе из нашег града да се баве спортом. Општина Неготин издваја велика средства у области спорта, а донета је и Стратегија развоја спорта. Посебна пажња биће усмерена на школски спорт у циљу стимулисања младих да се баве спортом, јер је то прави пут у њиховом васпитању. Ове године биће издвојено 35 милиона динара за спорт, од чега ће 11 милиона бити усмерено за спортске објекте, а преостали део за такмичарски спорт и остале потребе спортиста“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Слободан Миљковић, тренер и секретар Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“ захвалио је председнику општине на одвојеном времену и истакао да је и поред бројних успеха стонотенисера први пут приређен пријем за њих. Он је упознао председника са најзначајнијим резултатима клуба и условима у којима млади стонотенисери раде.

 

„Млади стонотенисери су освојили велики број медаља на школским, регионалним и државним првенствима у појединачној и екипној конкуренцији. На државном првенству освојене су четири медаље у екипној категорији у конкуренцији млађих кадета и једна медаља у конкуренцији кадета, док су такмичари нашег клуба на првенствима Централне Србије екипно и појединачно освојили преко 30 медаља. Стонотенисери су освојили и 10 медаља на међународним такмичењима, а редовно се неколи њих налази у ТОП 12 Србије и региона Централне Србије“ – рекао је Слободан Миљковић.

 

Такмичења Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“ финансирају се из буџета општине Неготин и чланарине.