Недеља, 12. Септембар 2021.

ПРЕДСЕДНИК ВЕЛИЧКОВИЋ УРУЧИО СТАТУЕТУ СТЕВАНА МОКРАЊЦА ПОБЕДНИКУ НАТПЕВАВАЊА

Хор “Мокрањац“ из Београда под управом др Kатарине Станковић победник је Натпевавања хорова 55. „Мокрањчевих дана“ у Неготину. Овај, најстарији ансамбл Певачког друштва Храма Светог Саве у Београду који у децембру обележава 90 година постојања, представио се у Неготину делима свог оснивача Kосте Манојловића, Kорнелија Станковића, Стевана Мокрањца, како и налажу пропозиције такмичења, као и композицијама Милоја Милојевића и Драгане Величковић. Захвалнице учесницима натпевавања и Статуету Стевана Мокрањца победничком хору уручио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

  

„Срце ми је пуно, очи препуне суза и узбуђење је заиста превелико због вечерашњег нашег наступа и због победе на јубиларним „Мокрањчевим данима“. Изузетна нам је част што смо уопште били овде, велика је обавеза било представити хорове из Храма Светог Саве и велика част да наступимо на Натпевавању ове године када су услови знамо какви и како се радило. Поносна сам на свој мали одабрани тим“ изјавила је диригентица победника овогодишњех натпевавања др Kатарине Станковић.

  

Жири у саставу: проф. др Соња Маринковић, музиколог, др ум. Тамара Адамов Петијевић, диригент и Радмила Смиљанић, оперска уметница награду за најбоље извођење Мокрањчевог дела, његове Друге руковети, доделио је Лесковачком црквено певачком друштву „Бранку“ под управом Мирољуба Цветковића.

  

  

Kрагујевачком Певачком друштву којим је дириговао Ђорђе Цатић припала је награда за трагалачки однос према домаћем хорском репертоару, док је Хору „Бачки певачи“ из Врбаса под управом Јелене Алексић уручена захвалница за учешће.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.