Петак, 18. Аугуст 2023.

ПОРОДИЦИ ИЛИЋ ИЗ НЕГОТИНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА КУЋУ НА СЕЛУ

Министарство за бригу о селу Републике Србије, Општина Неготин и Марина и Зоран Илић из Неготина потписали су Уговор о додели бесповратних средстава у износу од  1.001.438,08 динара, за куповину куће са окућницом у селу Кобишници. Четворочлана породица Илић ће додељеним средствима у Кобишници купити кућу величине 75 м2 са помоћним зградама, на 13,39 ари плаца. 
 
 
Општина Неготин заинтересованим грађанима пружа техничку подршку око неопходне процедуре, при попуњавању потребне документације и процени тржишне вредности куће на селу коју, млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и појединци до 45 година старости желе да купе. Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом износи 1,2 милиона динара и укупна вредност сеоске куће са окућницом не може бити већа од тог износа. Бесповратна средства нису намењена за опремање сеоске куће и окућнице, порез на пренос апсолутних права приликом купопродаје сеоске куће са окућницом, порез на имовину, трошкове прикупљања документације за пријављивање на јавни конкурс, као и за грађевинске радове за адаптацију сеоске куће. 
 
Захваљујући Програму Министарства за бригу о селу и Владе Републике Србије до сада је на територији наше општине купљено пет сеоских кућа са окућницом.