Петак, 24. Јун 2022.

ОТВОРЕН 9. ВОКАЛНИ ЕТНО ФЕСТИВАЛ "ВЕФ"

У Неготину је вечерас отворен 9.Вокални етно фестивал младих ВЕФ који организује Креативно удружење "НЕГО", уз техничку подршку Дома културе и Музеја Крајине.
 
  
 
Фестивал је отворила Татјана Панић, члан Општинског већа за културу, информисање и туризам.
 
"Овогодишњи календар лепих манифестација и догађаја, за разлику од претходне две године, биће испуњен на начин на који смо навикли. Можемо се подичити важним, а уједно и атрактивним летњим садржајима које наша удружења и установе организују уз подршку локалне самоуправе. Вокални етно фестивал младих „ВЕФ“ ради на очувању музичког наслеђа са ових простора, и ове године има међународни карактер, што нас посебно радује. Лепота наше изворне музике коју ће извести млади певачи, чувари културног наслеђа, одзвањаће Мокрањчевим градом и показати да нема бојазни када је неговање и чување богате традиције у питању. Љубав према народном стваралаштву и етно звуку обележиће и девети фестивал који организује Креативно удружење „НЕГО“, уз покровитељство Министарства културе и информисања и Општине Неготин. Учесницима, нашим гостима, желим срдачну добродошлицу и лепо представљање, вама драги суграђани да уживате у предстојећим дешавањима, а свима нама успешан фестивал. "истакла је Панићева.
 
  
 
Поздравну реч у име организатора упутила је Данијела Марковић, председница удружења.
 
  
 
Генерални покровитељи фестивала су Министарство културе и информисања и Општина Неготин.
 
 
* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.