Субота, 11. Мај 2024.

ОТВОРЕН 17. САЈАМ МЕДА И ВИНА

У Неготину је данас отворен 17. Сајам меда и вина под називом „Они виде мед и вино“ који уз подршку Министарства туризма и омладине и Општине Неготин, у сарадњи са Удружењем винара Неготинске Крајине и Удружењем пчелара „Хајдук Вељко“ организује Туристичка организација општине Неготин. Дводневни сајам је отворио Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
 
 
 
" Сајам меда и вина је добра прилика да представимо и угостимо највеће и најбоље винаре и пчеларе из земље и окружења. Општина Неготин традиционално већ дужи низ година подржава развој винарства и пчеларства, мерама које су ојачале нашу пчеларску и винарску заједницу. Можемо бити поносни на резултате који се постижу и озбиљност понуде производа који освајају нове просторе и увећавају број љубитеља неготинског меда и вина. Живот је пун искушења и препрека на које наилазимо. Једна је задесила део наше општине пре неколико дана. Невреме које је захватило нашу општину у среду увече и нанело је велику штету нашим суграђанима, пољопривредним произвођачима, винарима и виноградарима, показало нам је колико смо у неким тренуцима немоћни пред ћудима природе, али заједничким снагама можемо отклонити штету и радити на припреми за неке сличне будуће догађаје.", истакао је председник Величковић.
 
 
 
 
 
На овогодишњем сајму учествоваће близу стотину излагача из целе земље који ће током дновневне манифестације изложити своје најбоље производе, мед и вино, као сувенире и народне рукотворине.