Уторак, 07. Март 2023.

ОПШТИНА НЕГОТИН ДЕО ПРОГРАМА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

Општина Неготин је учесник овогодишњег највећег дечјег музичког такмичења у Србији „Ритам Европе“, намењеног деци и младима талентованих за певање и плес, и узраста од 14 до 21 године. На данашњем састанку коме су присуствовали директори основних и средњих школа и професори музичког и физичког васпитања, најављен је избор представника наше општине који ће бити изабран у недељу 19. марта.
 
 
„Општина Неготин је са задовољством прихватила позив организатора програма „Србија у ритму Европе“ да буде један од 24 градова и општина, учесника овог великог такмичења. За недељу 19. март у 12 часова у Дому културе заказана је аудиција на којој ће тим продукције изабрати најталентованије учеснике који ће представљати нашу општину на такмичењу у Зрењанину, граду победнику овог престижног такмичења прошле године. На данашњем састанку разговарали смо о предстојећој аудицији и информисању наше најталентованије деце која би требало да узму учешћe на предстојећој аудицији, све у циљу избора најбољег представника наше општине.“, изјавила је данас Татјана Панић, члан Општинског већа за културу, информисање и туризам и координатор наше општине за програм „Србија у ритму Европе“.
 
 
Учесници такмичења присуствоваће обимним припремама у две сесије током априла и маја током којих ће их припремати стручњаци певања и плеса, како би на најбољи могући начин извели песму једну од земаља Европске уније, Израела и Аустралије. Победник такмичења биће награђен путовањем у земљу чију ће песму извести на такмичењу које ће ићи уживо на телевизији са националном фреквенцијом Прва ТВ. Пријављивање за аудицију врши се преко инстаграм налога @rhythm_of_europe и на број 0606555013 преко апликација viber или whatsapp.