Уторак, 02. Фебруар 2016.

Одржана прва редовна седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана прва  редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Неготин, којом је председавао председник општине Неготин и командант Штаба, Јован Миловановић.


На основу јучерашњег Закључка са ванредне седнице, стручна Комисија поднела је извештај о причињеној штети на кровним конструкцијама са предлогом мера за санацију објеката Здравственог центра и Поште у Неготину. Комисија је проценила да је на објекту Здравственог центра причињена материјална штета од 7 435 евра без ПДВ-а. На овом објекту одваљен је део лименог крова површине 240 метара квадратних, као и конкструкција која је држала лим. Комисија је проценила да је на згради Поште у Неготину причињена још већа материјална штета. На овом објекту ветар је одвалио лимени део крова површине 484 метара квадратних, а за санацију ће бити потребно 13 020 евра пез ПДВ-а.    

Закључак Штаба за ванредне ситуације је да је потреба хитна санација ових објеката од јавног интереса, због могућег погоршања временских прилика.

Др Биљана Параскијевић, в.д. директора ЗЦ Неготин, обавестила је присутне да су Министарству здравља достављена сва потребна документа и процене и да очекује одговор и помоћ у санацији крова, док су представници Поште нагласили да ће морати из своих средстава да изврше санацију крова, али су и затражили помоћ општине у уклањању делова лима који још увек висе са крова. Штаб за ванредне ситуације је издао наредбу ЈКП „Бадњево“ да уз све неопходне мере безбедности изврши ове радове.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.