Четвртак, 05. Јун 2014.

Одржана друга седница СО Неготин

На другој седници Скупштине oпштине Неготин усвојена су решења о избору председника, заменика председника и чланова девет скупштинских комисија. Седницом, којој је присуствовало 37 одборника, председавао је Љубисав Божиловић, председник СО Неготин, а поред одборника и чланова Општинског већа, присуствовали су Јован Миловановић, председник oпштине Неготин и Надица Васић, заменица.

 

Већином гласова одборника неготинске скупштине донета су решења о избору председника, заменика председника и чланова Комисије за избор, именовање, награде и признања, Комисије за административна питања, Комисије за комунално-стамбене послове и урбанизам, Комисије за друштвене делатности, привреду и пољопривреду, Комисије за заштиту животне средине,  Комисије за буџет и финансије, Комисије за развој месних заједница и Комисије за односе са верским заједницама СО Неготин.

 

Са дневног реда, по предлогу одборника Радмиле Геров повучена је Одлука о потврђивању мандата одборника СО Неготин уз образложење да предлагач не може бити Општинско веће. Такође, повучена су и два решења о избору скупштинских комисија, (Комисије за сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству као и Комисије за омладину, спорт и физичку културу),  будући да су их чинили и одборници чији мандати нису потврђени.