Среда, 17. Април 2024.

ОДРЖАНА 87. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Данас је одржана 87. седница Општинског већа општине Неготин којом је председавао Богдан Гугић, заменик председника Општине. Већници су разматрали 12 предлога одлука, решења, програма, извештаја и закључака из домена рада Општинског већа.
 
 
На данашњој седници утврђени су предлози одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за период од 2024-2026.године, измени и допуни одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Неготин, приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу објеката за производњу електричне енергије - солане електране „Добровиш“, као и о усвајању Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2024. годину. Подржан је и нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину, у износу од 26 милиона динара.
 
 
Чланови већа данас су упознати са завршним наративним и финансијским извештајима о реализацији програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова.