Уторак, 10. Октобар 2023.

ОДРЖАНА 19. СЕДНИЦА СО НЕГОТИН

19. седница локалног парламента одржана је данас у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“. Седници је председавао мр Милан Уруковић, председик СО Неготин, а поред 39 одборника присуствовао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин, као и чланови Општинског већа.
 
 
 
На почетку седнице због подношења оставке из личних разлога констатован је престанак функције Љутици Јовановићу, члану Општинског већа задуженом за развој месних заједница. Одборници су, у настваку седнице, усвојили Одлуку о усвајању извештаја о реализацији Годишњег плана за прошлу радну годину и Решења о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „Пчелица“ за радну 2023/2024.годину. Усвојена су решења о давању сагласности на Другу измену и допуну програма пословања са финансијским планом, коришћења и распоређивања субвенција Јавног комуналног предузећа „Бадњево“ за 2023. годину као и решења о давању сагласности на расписивање и спровођење Јавног конкурса за именовање директора Дома културе „Стеван Мокрањац“, престанку дужности директора Историјског архива Неготин због истека мандата, и именовању мастер историчара Ненада Војиновића, досадашњег директора ове установе за обављање ове дужности и у наредном четворогодишњем мандату.
 
 
 
Одборници СО Неготин на данашњој седници већином гласова усвојили су и решења о измени решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти изван здравствене установе, именовању чланова Школског одбора ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу, отуђењу непокретности у јавној својини општине Неготин на к.п. бр. 1312 у КО Неготин.