Уторак, 17. Новембар 2020.

ОБИЛАЗАК РАДОВА У ТИМОЧКОМ ДЕЛУ ОПШТИНЕ

Путари Предузећа за путеве „Штрабаг“ током јучерашњег дана извели су радове у Ковилову, Александровцу и Мокрању у вредности од 5.500.000 динара. Радове су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника Општине.

  

„С обзиром да нас је време послужило, путари су и током викенда а и почетком ове недеље веома активни. Налазимо се у МЗ Ковилово где су асфалтом пресвучене две улице, у дужини од по 200 метара и укупне вредности од 2.200.000 динара. Завршени су радови и у Александровцу где су асфалтиране четири деонице укупне дужине око 450 метара, у МЗ Мокрање, што је урађено у договору са мештанима и председницима месних заједница. Током викенда радови су спроведени у излетишту Бадњево и у реону Малајница Дидићи где је асфалтирањем 230 метара спојен пут који је веома важан мештанима. Остало је да се реализују радови у још неколико села. Ми смо за ове намене издвојили из општинског буџета 45 милиона динара. Поред свих проблема које имамо и са пандемијом Ковид 19 као и техничких проблема, задовољни смо како се одвијају радови.Видим да су и мештани махом задовољни квалитетом изведених радова.“ истакао је председник Величковић и нагласио да очекује да ће се у овој години завршити све што је планирано као и да су у изради планови уређења улица и путева на територији општине Неготин за наредну годину.

  

Ове године је у асфалтирање локалних улица и путева уложено 72 милиона динара. За реализацију радова у првом делу године издвојено је 12 милиона динара, донацијом Еликсир групе током лета 15 милиона, а приводи се крају и реализација санације путне мреже у вредности од 45 милиона динара.