Петак, 06. Април 2012.

Обележен Светски дан здравља

3628_1.jpg

Поводом 7. априла Светског дана здравља, у организацији Народне библиотеке “Доситеј Новаковић”,  Канцеларије за младе и Друштва за борбу против рака “Невен” на Градском тргу приређен је програм 'Здравље додаје живот годинама', што је и мото овогодишњег Дана здравља. 

3628_2.jpg

Данашњу манифестацију отворио је и поздравио све присутне Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин.

3628_3.jpg

У оквиру богатог и разноврсног програма који за циљ има промовисање здравих стилова живота, један од аутора, вероучитељица Данијела Николић и директорка Народне библиотеке промовисале су “Ђачки посни кувар” у издању Народне библиотеке “Доситеј Новаковић”, објављеног под покровитељством Општине Неготин. 

3628_4.jpg

У овој јединственој публикацији, у чијој припреми су учествовале и вероучитељице, Марија Думитрашковић и Снежана Цветковић, али и сами ученици,  на занимљив начин представљени су рецепти за посну исхрану ђака. 

3628_5.jpg

Ученицима основних школа и малишанима дечијег вртића, учесницима програма, о здравој исхрани говорила је Снежана Уруковић, нутрициониста, а лекари неготинског Здравственог центра, активисти Друштва за борбу против рака “Невен” мерили су грађанима крвни притисак и ниво шећера у крви.  

3628_6.jpg

У складу са принципима здравог живота ученици основне школе “Вера Радосављевић” припремили су спортски програм и презентовали дисциплине: мини одбојку, степ акробатику и ритмичку гимнастику. 

3628_7.jpg

Плесно-музичком тачком представили су се и малишани дечијег вртића “Пчелица”. 

 

3628_8.jpg

Синоћ је у промотивној сали Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, поводом 7. априла, Светског дана здравља, прим. др сци мед, или, како се сам представио 'учитељ здравља', Петар Пауновић, одржао предавање o старењу и старости.

3628_9.jpg