Четвртак, 09. Мај 2024.

ОБЕЛЕЖЕН 9. МАЈ ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем венаца и цвећа пред постаментом бисти народних хероја у Неготину, пригодним програмом и свечаном седницом, данас је обележена 80. годишњица победе над фашизмом. Свечаности је присуствовао и Игор Хопрјачков, други секретар амбасаде Руске федерације у Србији.

 

 

 

 

Церемонија обележавања Дана победе над фашизмом, почела је опелом које су служили неготински свештеници. Након тога венце и цвеће на постамент бисти народних хероја положиле су делегација Општине Неготин, коју су чинили Драгиша Ивковић, заменик председника СО Неготин и Дарко Чиришановић, секретар СО Неготин, Игор Хопрјачков, други секретар амбасаде Руске федерације у Србији, делегације СУБНОР-а, Општинске организације резервних војних старешина, Цивилних и ратних војних инвалида.

Због лошег времена, програм је настављен у холу Дома културе. Почео је химном „Боже правде“ у извођењу хора Уметничке школе " Стеван Мокрањац", и одавањем поште погинулим борцима НОР-а и борцима Црвене армије који су погинули на простору Крајине.

 

 

 

Присутнима се том приликом пригодним рефератом обратио Сава Мићићеловић, председник Скупштине ОРВС Неготин, који је подсетио на значајне догађаје из наше прошлости и истакао да њих никако не смемо заборавити. Општинска организација Резервних војних старешина поводом јубилеја, осам деценија од победе над фашизмом, уручила је и захвалнице појединцима за посебне заслуге.

 

 

 

У програму су учествовали и малишани Предшколске установе „Пчелица“, етно групе „Марињика“ и најмлађи чланови КУД „Стеван Мокрањац“ из Неготина.

 

 

 

Свечаност је завршена у великој сали Скупштине општине Неготин, где је одржана свечана седница поводом данашњег јубилеја. Том приликом присутнима се обратио Душан Драгомировић, председник ОРВС и Игор Хопрјачков, други секретар амбасаде Руске федерације у Србији. У пригодном програму учествовала је етно група „Мариника“ и Елена Стингић, ученица Неготинске гимназије.