Среда, 14. Јул 2021.

НОВИ АСФАЛТ У БРАЋЕВЦУ

У току је реализација обимног програма уређења путева и улица у месним заједницама што је потврда да месне заједнице у општини Неготин нису запостављене, поручио је приликом обиласка радова на асфалтирању две деонице у Месној заједници Браћевац, Владимир Величковић, председник Општине Неготин који је посетио ово крајинско село у пратњи Богдана Гугића, заменика председника Општине.

  

„Стигли смо до најудаљенијег места у нашој општини у тимочком делу. Крећемо од Месне заједнице Браћевац где је асфалтом пресвучено 420 метара. Вредност изведених радова је 2,5 милиона са ПДВ-ом. После Браћевца наставићемо са извођењем радова у тимочком делу а касније и у другим деловима општине. Очекује нас богата радна сезона. Доста је посла пред нама али оно што је најважније, обезбедили смо средства за ове намене. Уз капиталне пројекте, реконструкцију државних путева које ће радити Република Србија преко Предузећа „Путеви Србије“ ове године наша општина приближиће се остатку Србије по интензитету радова, јер поред радова на државном путу Неготин – Зајечар који су у току, од септембра ће путари почети интензивно да раде на државном путу ка граничном прелазу Мокрање, затим до прелаза на Хидроелектрани „Ђердап 2“, државни пут до скретања за Речку и спуштања у Мокрање и Мокрањских стена, радиће се пут Штубик-Малајница, а у граду  уредиће се Карађорђева улица и улица код зелене пијаце.“ изјавио је медијима председник  Величковић.

  

Величковић је додао да се захваљујући повољним временским приликама радови изводе планираном динамиком и уједно најавио спровођење још једне јавне набавке за извођење радова на  путној инфраструктури по месним заједницама.

  

„Задовољни смо асфалтираним радовима на око 420 метара у селу. Надамо се да ће на јесен бити уређено још 500 метара да затворимо тај круг, од центра до краја села. Тако да ће нам остати још деоница од 3 километра како бисмо спојили Браћевац са Малим Јасеновцем.“ изјавио је Душан Ноцин, председник МЗ Браћевац.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.