Понедељак, 20. Март 2023.

МАРИА, НАЂА И МАРТА ПРЕДСТАВЉАЋЕ НЕГОТИН У ПРОГРАМУ "РИТАМ ЕВРОПЕ"

Општину Неготин на музичком такмичењу за децу и омладину "Ритам Европе" представљаће Мариа Паскуловић, Нађа Миливојевић, ученице Основне школе "Бранко Радичевић" и Марта Ђурковић, ученица Неготинске гимназије, одлучио је на јучерашњој аудицији Тим продукције "Ритам Европе". Мариа, коју је за овај наступ припремала наставница музичке културе ОШ " Бранко Радичевић" Ема Милошевић-Анделић, заблистала је пуним сјајем на сцени неготинског Дома културе, а Нађа и Марта својим плесом, уз менторство наставнице физичког васпитања Ане Ранђеловић, показале су свој таленат и спремнocт за наступ на овом великом телевизијском такмичењу.

 

 

"Ја сам очекивао већи одзив али програм "Ритам Европе" је фестивал где се врло уско профилишу они најбољи и тако је у свим осталим градовима у Србији и због тога ми имамо најбољу децу, децу која свуда учествују и они тачно знају када треба да дођу и на коју аудицију. Помислио сам да можемо још мало да загребемо по површини и дубини Неготина, али сам се одушевио девојкама. Жаргонски речено одувале су ме, ми ћемо радити са њима и Неготин ће имати више него достојне представнике на овом фестивалу. Оне су стварно нешто што ја као директор програма желим", истакао је Игор Коларевић, директор програма Ритам Европе.

 

 

Мариа Паскуловић, ученица 7/2 разреда Основне школе "Бранко Радичевић", одличан је ђак, прелепо пева, рођена је за сцену и достојно ће представљати наш град и општину на овом великом такмичењу.

 

"„Уживам у сваком жанру, сви налазе посебно место у мом срцу. Сваки дан смо вежбали и сваки дан осећам да сам све боља и боља“, изјавила је Мариа Паскуловић.

 

Наставница Ема Милошевић - Анђелић већ годинама вредно и предано ради са својим ученицима, а у Марии је одмах препознала вансеријски таленат.

 

"Веровала сам у Мариу још од другог разреда. Вежбале смо свакодневно. Неготин зна да ми то радимо на такав начин и Мариа је једна од мојих најбољих солисткиња и врло сам поносна на њу и срећна сам што сам је добила и да формирам једну успешну девојку за коју ће тек чути свет“, поручила је наставница Ема Милошевић- Анђелић.

 

Домаћин Програма "Ритам Европе" биће град Зрењанин, прошлогодишњи победник ове манифестације а Мариу, Нађу и Марту већ од маја у Зрењанину, чекају припреме и рад са професорима певања, плеса и страног језика. Боравак нашег тима у граду домаћину такмичења обезбедила је Општина Неготин.