Четвртак, 30. Јун 2011.

Ликовна радионица "Активни за Дунав"

3277_1.jpg

Канцеларија за младе општине Неготин и Туристичка организација општине Неготин организовали су јуче у градском парку, код павиљона, ликовну радионицу под називом „Активни за Дунав“. Ова ликовна радионица одржана је у склопу манифестације „Дан Дунава“ која се на републичком нивоу организује под покровитељством Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије.

3277_3.jpg

У ликовној радионици учешће је узело преко 50 учесника, ученика неготинских основних и средњих школа. Стручни жири у саставу Валентина Николовска, архитекта, Анета Лилић, сликар и Срђан Јовић, координатор Локалне Канцеларије за младе избрали су 3 најбоља рада.

3277_4.jpg

За награђене радове обезбеђене су књиге из области ликовне уметности, а за све младе ликовне уметнике материјал за цртање техником акварел, мајице и освежење.

3277_2.jpg

Награђени радови: 1. награда Невена Станковић, ученица 7. разреда ОШ "Вера Радосављевић" Неготин, 2. награда Марина Николић, ученица 8. разреда ОШ "Вук Караџић" Неготин и 3. награда Санела Живадиновић, ученица 2. разреда подручног одељења ОШ "Вера Радосављевић" у Сиколу.

Велику помоћ у реализацији ове ликовне радионице пружила је академски сликар Драгана Јаћимовић са својом ликовном школом. 

3277_5.jpg

Канцеларија за младе укључиће се и у организацију централне прославе Дана Дунава. У суботу 2. јула, са почетком у 11 сати одржаће се трећа „Бициклијада“ од Неготина до Кусјака. Бициклисти ће се окупити код чесме на Булевару, одакле ће и кренути рекреативна вожња бициклама до плаже на Кусјаку, где ће бити организована централна прослава Дана Дунава.