Четвртак, 07. Децембар 2023.

КУЋА НА СЕЛУ ЗА ДЕНИСА И НАТАШУ

Министарство за бригу о селу Републике Србије, Општина Неготин и млади пар Денис Бердић и Наташа Соколовић из Кобишнице, потписали су Уговор о додели бесповратних средстава, у износу од  1.186.301,57 динара, за куповину куће са окућницом у селу Кобишници.

Двадесетдеветогодишњи Денис  и његова партнерка двадесетједногодишња Наташа, на овај начин решиће стамбено питање и велики животни проблем. Досадашњи живот у заједници, замениће животом у својој кући са окућницом, површине 72 м2 која се налази на плацу од 33 ара. Ово је шеста кућа коју су наши суграђани купили захваљујући програму који Влада Републике Србије спроводи преко Министарства за бригу о селу.  До сада су купљене куће у Чубри, Мокрању, Поповици, Брестовцу, Кобишници.

Општина Неготин заинтересованим грађанима пружа техничку подршку око неопходне процедуре, при попуњавању потребне документације и процени тржишне вредности куће на селу коју, млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и појединци до 45 година старости желе да купе. Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом износи 1,2 милиона динара и укупна вредност сеоске куће са окућницом не може бити већа од тог износа. Бесповратна средства нису намењена за опремање сеоске куће и окућнице, порез на пренос апсолутних права приликом купопродаје сеоске куће са окућницом, порез на имовину, трошкове прикупљања документације за пријављивање на јавни конкурс, као и за грађевинске радове за адаптацију сеоске куће.