Среда, 04. Јун 2014.

Комисија за процену штете обилази подручја захваћена поплавама

 

Највећу штету поплаве су у општини Неготин направиле на објектима и пољопривредном земљишту у Мокрању. У том селу, у првом налету, бујица је поплавила педесетак стамбених објеката са обе стране реке.

 

Вода је уништила засаде у баштама, али и на пољопривредноом земљишту низводно од села. Општинска комисија за процену и утврђивање штете од елементарних непогода, поплаве, одроњавања и клизање земљишта обишла је сва домаћинства у Мокрању која су пријавила штету и евидентирала затечено стање.

   

Претходних дана комисија је обишла и МЗ Речка где је штету пријавило 20-так домаћинстава на пољопривредном земљишту, затим Чубру због штете на атарским путевима, Ковилово где је било 40-так пријава због уништених усева на пољопривредном земљишту. Комисија је евидентирала и оштећења изазвана поплавом на два објекта и 40 парцела на обали Тимока која су пријавила домаћинства у Рајцу, као и неколико парцела у Црномасници.

Комисија је у петак обишла и евидентирала штету од поплава коју су пријавила домаћинства у Александровцу, Рогљеву, Браћевцу, Вељкову, Тамничу, Прахову и Сиколу, а наредних дана обићи ће Буковче, Кобишницу, Сиколе и Неготин.

  

На основу записника комисије, биће сачињен извештај о процени штете на подручју oпштине Неготин.