Петак, 18. Мај 2012.

Јавни радови за особе са инвалидитетом

 

3695_1.jpg

У Уметничко-занатској задруга „Занарт“, кроз пројекат јавних радова, радно је ангажовано седам жена са инвалидитетом. Након једномесечне обуке за вез, учеснице ових јавних радова, наредна три месеца израђиваће предмете домаће радиности. Извођач овог јавног рада је Уметничко-занатска задруга „Занарт“ уз подршку општине Неготин. Почетак јавног рада у просторијама „Занарта“ обишао је Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин и том приликом потврдио да ће општина Неготин и убудуће подржавати овакве пројекте.

3695_3.jpg

- Реч је о теже запосливој категорији незапослених особа које су и прошле године биле ангажоване и којима је то било прво запослење. Овакав вид ангажовања нашим новим колегиницама много значи, будући да ће четири месеца примати плату, али ће се оспособити и за самосталан рад. Оне ће тако и убудуће, када се укаже потреба, моћи да буду ангажоване на изради рукотворина – речи су Мирјане Шекеровић, директорке Занарта. 

3695_2.jpg

По завршетку јавног рада биће приређена изложба рукотворина израђених у оквиру овог пројекта, а новац од продаје ће бити уплаћен удружењу особа са инвалидитетом.