Уторак, 27. Мај 2014.

Из Неготина кренуо други контигент хуманитарне помоћи

Још два камиона са 12 тона хуманитарне помоћи прикупљене у организацији Црвеног крста општине Неготин кренула су данас пут Свилајнца, у подручја угрожена поплавама у којима је велики број породица остао без крова над главом и основних животних намирница. Акцији Црвеног крста одазвале су се бројне организације, привредни субјекти, предузетници, грађани, али и инострани донатори.

 

„Прикупљене су основне животне намирнице, флаширана вода, конзервирана храна, средства за хигијену и дезинфекцију, одећа. Превоз је обезбеђен ангажовањем руководства општине неготин, на чему смо врло захвали. Посебно желим да истакнем ангажовање наших волонтера средњошколаца који су се врло озбиљно укључили у акцију и показали велику солидарност на делу“ – истакла је Љубица Мариновић, секретар Црвеног крста.

 

Ово је иначе, други контигент хуманитарне помоћи који је из Неготина упућен у подручја угрожена поплавама.

 

Акција Црвеног крста се наставља, па сви који желе да се укључе, своју донацију могу донети у просторије Црвеног крста сваког радног дана од 8.30 до 16.00 сати. Иначе, из Црвеног крста апелују на грађане да не доносе одећу будући да на терену више нема потребе за одевним предметима.