Среда, 04. Октобар 2023.

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПУ „ПЧЕЛИЦА“

У Предшколској установи „Пчелица“ у Неготину у којој свакодневно борави 514 малишана расподељених у 24 групе, ове године је настављено инвестиционо улагање у реконструкцију тоалета и купатила, набавку рачунарске опреме као и прикључење на градски топловод ЈКП „Бадњево“. Председник Владимир Величковић је приликом данашњег обиласка установе истакао да је реализовано све оно што је било и планирано и договорено.

 

   

 

„Мислим да смо реализовали све оно што је руководство Дечијег вртића испланирало и што смо договорили за ову годину, а то се односи на реализацију друге фазе реконструкције тоалета у вредности од 2,5 милиона динара. По речима директорке сви су обновљени и прилагођени потребама наших најмлађих суграђана. Од осталих проблема који су решени навешћу реализацију прикључења Вртића на даљинско грејање ЈКП Бадњево. Радови су у току и биће завршени на време, до почетка грејне сезоне. Време нам на иде на руку и набавка цеви и потребног материјала је урађена на време. Данас ће стићи и екипе које се баве постављањем инсталације и вариоци, и мислим да ту неће бити проблема. Њихова котларница и начин грејања је био неадекватан, с обзиром да се та просторија налази испод кухиње. Ово је коначно решење и отклањање дугогодишњег проблема које праве котларнице које се налазе у склопу зграде, а као енергент користе фосилно гориво. Ове године смо набавили и 24 лаптоп рачунара за васпитаче у циљу осавремењивања наставе, што налаже и Министарство просвете. Очекујем да ће наши најмлађи суграђани имати боље услове за боравак у вртићу него њихови претходници.“, поручио је Величковић.

 

 

Ове године је за инвестиције у неготински вртић, из буџета општине Неготин издвојено је близу осам милиона динара. За реконструкцију три тоалета издвојено је 2,5 милиона динара, набавку 24 лаптоп рачунара -1.080.000 динара, док је за набавку потребног материјала за повезивање Предшколске установе Пчелица на топловод издвојено 4,3 милиона динара.

 

 

 

„Ове године је много средстава уложено у вртић за реконструкцију купатила, прикључење на даљинско грејање, набавку рачунарске опреме. Остала нам је поправка ограде. Желим да се захвалим свим приватницима, посебно Ивани Јоновић која је покренула иницијативу за замену капије на вртићу. Такође Ивана Јоновић је са предузетницима одвојила и одређену количину новца и купили су нам клупице и ормариће. Захваљујем се Дуга тиму и приватним предузетницима који су нам средили две собице. Захваљујем се локалној самоуправи за издвојена средства за важне инвестиције које смо урадили и приватним предузетницима који су препознали потребу уређења јединог вртића на нивоу града.“ Поручила је директорка ПУ „Пчелица“ Горана Ивковић.

 

 

У наредном периоду предстоји решевање проблема који се односи на повећање капацитета у јасленом делу вртића, с обзиром да се на листи чекања налази око двадесетак малишана. Председник Величковић је нагласио да ће се овај проблем отклонити у сарадњи са Компанијом Еликсир, с обзиром да највећи број деце која се налази на листи чекања, су управо деца радника ове компаније.