Четвртак, 17. Новембар 2022.

ФИЛМ О РАЈАЧКИМ И РОГЉЕВАЧКИМ ПИВНИЦАМА

У Галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ синоћ је промовисан филм „Рајачке и Рогљевачке пивнице“ аутора Данила Петровића, председника Еколошког удружења „Бадем“.  Аутор филма је захвалио сарадницима на успешно реализованом пројекту а локалној самоуправи као и бројним спонзорима, на подршци.

  

Промоцији је, поред великог броја наших суграђана, присуствовала и Татјана Панић, чланица Општинског већа задужена за културу, информисање и туризам. Панићева је нагласила да је филм настао уз  подршку Општине Неготин која је ове године подржала пројектне активности 52 удружења, у износу од 9,5 милиона динара. Филм „Рајачке и Рогљевачке пивнице“ документ је који сведочи о богатом културном наслеђу наше општине које ће, уз реконструкцију, пружити нови туристички квалитет  посетиоцима чувених винских комплекса.

  

Промоцију филма у организацији неготинског Дома културе и Еколошког удружења Бадем,пратила је и пажљиво изабрана поезија  посвећена грожђу и вину.     


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.