Петак, 05. Аугуст 2022.

ЕВРОПСКА УНИЈА ПОДРЖАЛА ПРОЈЕКАТ „БОЉИ ЖИВОТ ЗА СВЕ - УНАПРЕЂЕЊЕ КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ПОДСТАНДАРДНОМ НАСЕЉУ У НЕГОТИНУ”

У оквиру програма „Подршка Eвропске уније социјалном становању и активној инклузији” који финансира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), Општина Неготин реализује пројекат под називом „Бољи живот за све - Унапређење комуналне инфраструктуре у подстандардном насељу у Неготину”.


Циљ пројекта је повећање социјалне инклузије осетљивих друштвених група из подстандардног насеља, која ће им омогућити достојанствен живот и учешће у друштвеном животу. Укупна вредност пројекта износи 338,519.99 евра, од чега је донација Европске уније 232,499.07 евра, док је учешће локалне самоуправе 106,020.93 евра. Пројектом је предвиђена реконструкција водоводне мреже, замена постојећих азбестних полиетиленским цевима, изградња система за прикупљање атмосферске воде у дужини од 700 метара и постављање прикључака за 75 домаћинстава, што ће унапредити животне услове за 75 ромских породица у Братујевачкој и  Моравској улици у Неготину.