Петак, 15. Јун 2012.

Двадесета седница Скупштине општине Неготин

3770_1.jpg

На двадесетој седници Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, као најзначајније, усвојене су Одлуке о завршном рачуну буџета општине Неготин за 2011. годину и изменама и допунама одлуке о буџету за 2012. годину, док је др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин одборницима пренео информацију прослеђену од стране Републичке агенције за електронске комуникације (РАТЕЛ), а везано за рад радиодифузних емитера у радиодифузној области РО3 којој припада и општина Неготин.

Како је, образлажући предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Неготин за 2011. годину, истакао Димитрије Петровић, шеф Одељења за буџет Општинске управе општине Неготин, укупни приходи, примања и пренета средства буџета у прошлој години износила су 895.544.000 динара, док су расходи и издаци били на нивоу 832.127.000 динара, па је суфицит износио 73.463.000 динара. Као посебно значајне, шеф буџета издвојио је чињенице да је, уз приходе и примања од 809.976.000 динара, остварење буџета било чак 91,52 одсто, што је изузетно добар проценат, као и да је, уз укупне инвестиције у вредности од око 250 милиона динара, буџет био развојни. За Одлуку о завршном рачуну буџета за прошлу годину гласао је 31 од укупно присутна 42 одборника. 

3770_2.jpg

Димитрије Петровић образложио је и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2012. годину нагласивши да је повод за хитни ребаланс буџета нова уредба Владе Републике Србије по којој је одржавање регионалних путева сада обавеза општина, а како би се ти послови обавили до краја лета. Такође, како се чуло на седници нова процена прихода и примања буџета за ову годину је 1.192.030.000 динара, а самих прихода око 1.006.000.000 динара, што значи да ће први пут премашити милијаду динара. За ребаланс буџета гласао је 31 одборник. 

Председник општине Неготин, др Влајко Ђорђевић упознао је одборнике неготинске скупштине са информацијом прослеђеном од стране Републичке агенције за електронске комуникације (РАТЕЛ), а везано за рад радиодифузних емитера у радиодифузној области ПО3 којој припада и општина Неготин. Како је председник Ђорђевић истакао, дозволу за емитовање целокупног телевизијског програма имају ТВ Бор и Тимочка ТВ, док ТВ Фолк диск има дозволу за локално подручје Зајечара, док Телевизији Рама, односно Golden Fish Film-u DOO Неготин, Републичка радиодифузна агенција никада није доделиа дозволу за емитовање програма. У складу са овим информацијама, како је нагласио председник Ђорђевић, убудуће ће бити склапани уговори о медијском праћењу активности локалне самоуправе.

3770_3.jpg

На седници општинског парламента усвојен је програм коришћења средстава из буџетског фонда за заштиту животне средине, дата сагласност на предлог Управног одбора ЈКП“Бадњево“ за нове цене комуналија и гробљанских услуга. По данашњој одлуци, ова цена воде, без ПДВ је 27,68 динара по кубном метру, канализације 12,96 динара, док ће се извожење смећа, од сада, уместо по квадратури стана, плаћати по броју чланова домаћинства и то у износу од 93,5 динара месечно. На седници општинског парламента усвојена је Одлука о имовини општине Неготин, донете измене локалног плана запошљавања и именовани нови чланови Управног и надзорног одбора Центра за социјални рад.