Понедељак, 13. Јул 2015.

Десети Дани дијаспоре у Уровици

У присуству бројних учесника у Уровици су одржани традиционални, десети “Дани дијаспоре” у организацији Месне заједнице Уровица, Удружења пензионера Уровица и Европског удружења пријатеља Уровице.

  

Богат програм окупио је велики број Уровичана, а традиционалној манифестацији присуствовали су и председник Општине Неготин, Јован Миловановић, помоћник председника, Александра Величковић, Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште, др Душица Јосифовић, в.д. директора Дома здравља и други гости.

   

Јован Миловановић, председник Општине Неготин поздравио је учеснике и све присутне на јубиларним десетим Данима дијаспоре, а манифестацију је званично отворио председник Савета месне заједнице Уровица, Драгослав Гуџугановић.     

   

У програму приређеном у центру села учествовала су културно-уметничка друштва  „Костолац“ из Костолца, „Мозаик“ из Ниша, „Здравец“ Капитановци НР Бугарска, „Бело иње“ из Белоиња, „Рудна глава“ из Рудне главе, Древни центри и клубови за старије из Београда, Дувачки оркестар Љубодрага Радуловића   и ученици ОШ ”Бранислав Нушић” из Уровице.

   

И ове године бирана је најлепша девојка Дана дијаспоре. Титулу најлепше ове године понела је Невена Тизманов из Костолца. Прва пратиља је Маја Димитријевић из Уровице, а друга Марина Стокић, такође из Костолца.   

    

Поред прилике да се у родном селу окупе пријатељи и родбина из Уровице, који годинама свој радни век проводе далеко од завичаја, “Дани дијаспоре”, пружају и могућност да се договоре наредне активности како би се побољшао квалитет живота мештана овог села.