Петак, 10. Јун 2011.

Данско српско удружење "Тимок 98" из Хилерода

3242_1.jpg

Поводом 40 година успешног рада Данско српског удружења "Тимок 98" из Хилерода Данска, данас су на пригодној свечаности, заслужним појединцима и институцијама, као и неким политичким партијама додељена заслужена признања. Удружење "Тимок 98" познато по бројним хуманитарним акцијама, које су резултирале допремљеном помоћи милинске вредности, школама, болницама, спортским клубовима, институцијама и појединцима.

3242_2.jpg

Председник Удружења Љубомир Гушатовић је рекао да су живели и радили у далекој Скандинавији, али да су њихова срца куцала за оне који су остали у отаџбини и којима је помоћ била потребна. Међу награђенима су били председник Општине Неготин Влајко Ђорђевић и његов заменик Бранко Марковић, председник Скупштине општине Неготин Милан Уруковић, директор Здраственог центра Неготин Тихомир Миловановић и доктори Драган Шујерановић и Живка Пантелић.
Постхумно је златна плакета додељена и доктору Војиславу Јанковићу великом пријатељу Удружења "Тимок 98". Плакету је примио његов отац Јанко Јанковић.

3242_3.jpg

Међу награђенима су и Љубиша Ђорђевић из "Новог Стила", Денис Павличић из Агенције "Дензор", Драган Јанковић из фирме "Алуфенстер" и Драгиша Радуловић из Народних новина "Завичај".
Признања су додељена и општинским одборима Демократске странке, СПС и СПО Неготин.

3242_4.jpg

Захваљујући се у име награђених, председник општине Неготин Влајко Ђорђевић је истакао да је ово велико признање јер долази од клуба који је четрири деценије у Данској све чинио да окупи наше људе и у домовину пошаље тако потребну помоћ.
Кажимо да ће Данско српско удружење 8. јула у Љубичевцу организовати и 15. по реду Сабор дијаспоре.