Понедељак, 16. Јул 2012.

Дани дијаспоре у Уровици

3802_1.jpg

У организацији Месне заједнице Уровица и Европског удружења пријатеља Уровице из Беча, у овом крајинском селу одржани су 8. Дани дијаспоре.
Завршно вече Дана дијаспоре у Уровици обележено је великим концертом уз учешће Академског културно-уметничког друштва „Лола“ из Београда и КУД „Карбулово“ из Карбулова, другопласираног на овогодишњим „Сусретима села“. Мештани Уровице и бројни гости имали су прилику да уживају у изванредним кореографијама АКУД „Лола“ из свих крајева бивше Југославије и одличном наступу фолклорног ансамбла КУД“Карбулово“. Манифестацији у Уровици присуствовали су др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин и мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

3802_2.jpg

Присутним гостима обратили су се и захвалили на сарадњи Петар Катић, председник Савета МЗ Уровица и Добривоје Андрекуловић, председник Европског удружења пријатеља Уровице из Беча.

3802_3.jpg

Дани дијаспоре били су прилика да се мештани Уровице који живе и раде далеко од родног краја, а има их преко 1.500 широм Европе, окупе, размене искуства и договоре о предстојећим активностима у селу. Како је истакао Добривоје Андрекуловић, председник Европског удружења пријатеља Уровице из Беча, Уровичани на привременом раду, својим прилозима, претходних година помогли су изградњу водовода, реконструкцију путева, реновирање Дома културе, опремање Омладинског клуба.

3802_4.jpg

У циљу обезбеђивања квалитетнијих услова за живот мештана Уровице, чланови удружења ће и у наредном периоду, својим средствима финансирати радове на побољшању инфраструктурне у селу. Као наредне активности договорене су: проширење и санација водовода, завршетак електрификације, уређење спортског центра, изградња канализације, асфалтирање сеоских улица.