Понедељак, 09. Април 2012.

Дан Кола српских сестара

 

3629_1.jpg

У сусрет ускршњим празницима, а обележавајући свој дан, Благовести, Коло српских сестара из Неготина даривало је 16 –оро ђака  који се истичу у настави веронауке са по 4.000 динара из фонда  обезбеђеног на донаторској вечери приређеној о Светом Сави. 

3629_3.jpg

На тај начин неготинска подружница ове милосрдне организације обележила је и 108. годишњицу од оснивања и 17 година обнoвљеног рада. Прослава којој је присуствовало и свештенство неготинске цркве, окупила је бројне госте и поштоваоце мисије Кола српских сестара.

3629_2.jpg

“Жеља нам је била да обрадујемо наше ђаке и тако их наградимо за труд и успехе које постижу. Иако најчешће помажемо људима и деци у невољи, ово је прилика да дарујемо децу без неког несрећеног повода. На тај начин, ми, чланице неготинске подружнице Кола српских сестара, основане 1904. само шест месеци после београдске, а као треће у Србији, настављамо вековну традицију доброчинства. Поред бројних хуманитарних акција којима најчешће дарујемо децу и њихове родитеље, не треба заборавити да је на иницијативу Кола српских сестара у Неготину отворено и прво обданиште, а 1930. године, саграђен и дом Кола српских сестара, који је после више од 60 година поново враћен организацији на коришћење. Уз помоћ добрих људи ми ћемо обновити свој дом и надамо се, наредну годишњицу обележити у својим просторијама” - поручила је Александра Петровић, председница Кола српских сестара у Неготину.