Среда, 12. Мај 2021.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА СО НЕГОТИН ПОВОДОМ 12. МАЈА – ДАНА ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Данас обележавамо 12.мај, дан наше Општине, значајан датум из богате и херојске прошлости Неготина и Крајине, који се везује за далеку 1833. годину, јер су на данашњи дан пре 188 година Неготин и Крајина коначно ослобођени од Турака.

Са тадашњих шест нахија Источне Србије, Неготин је припојен матици Србији.

То је значајан повод да свим грађанима Општине Неготин као председник Скупштине општине Неготин честитам 12. мај дан наше општине.

Иначе овај прелепи комплекс где се данас и налазимо сређен је током 2013. године, у години у којој се навршавало два века од погибије легендарног Крајинског јунака Хајдук Вељка Петровића, и тада је локална власт заједно са Неготинцима на примеран начин обележила тај јубилеј.

За конзервацију споменика били су задужени конзерватори Тома Живковић из Нишког Народног музеја и Миле Симић из Завичајног музеја у Књажевцу.

Скупштина је у периоду између два празника општине заседала 12 пута, разматрала и усвојила 130 тачака дневног реда.

Донели смо 79 одлука, 47 решења, усвојили два извештаја у интересу грађана и донели кадровски план Општине за 2021. годину.

И ове године као и претходне због пандемије Ковид-19 нисмо расписивали јавне позиве за традиционална признања наше Општине, Мајске награде и повеље појединцима и колективима, и почасног грађанина.
Надам се да ћемо се тој пракси вратити са стабилизацијом епидемиолошких токова.

И на самом крају још једном свим грађанима наше општине честитам 12. мај дан наше општине.

 

Мр Милан Уруковић
председник СО Неготин