Петак, 20. Децембар 2013.

Бад Хомбург донирао ватрогасно возило општини Неготин

Општина Неготин уступила је данас Ватрогасно-спасилачкој јединици Неготин, ватрогасно возило, марке мерцедес, које је нашој општини донирао немачки град Бад Хомбург.  

 

Иницијативу за ову донацију покренула је Нада Стојковић, наша суграђанка родом из Михајловца,  која већ деценијама живи и ради у Немачкој,  где се активно бави политиком. Њеним ангажовањем успостављен је контакт са градоначелником Бад Хомбурга и обезбеђена вредна донација, док је Општина Неготин спровела и финансирала комплетну царинску и процедуру око преузимања овог возила, које је пре пар дана и стигло у наш град.

 

„Овим путем захваљујем се градоначелнику Бад Хомбурга, где живи и ради велики број наших Крајинаца, госпођи Нади Стојковић и свима који су помогли да ватрогасно дође до Неготина. Очекујемо да припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Неготин убудуће још ефикасније интервенишу у случају пожара и тако штите грађане од ове, али и других елементарних непогода.“ – истакао је председник Општине Неготин, мр Милан Уруковић, предајући кључеве возила командиру Ватрогасно-спасилачке јединице Неготин, Александру Транићу. 

 

Возило је, иако произведено 1976. године у изузетно добром стању са пређених тек 30.000 километара, и са капацитетом цистерне од 2500 литара, а жеља и дародаваца и иницијатора, била је да оно буде уступљено ватрогасној јединици нашег града, која је до доласка овог возила, у свом возном парку имала два возила са недовољним капацитетима за гашење пожара на територији Општине Неготин.

Изјаве мр Милана Уруковића, председника Општине Неготин и Александра Транића, командира ВСЈ Неготин