Среда, 13. Април 2016.

Асфлатирање пута до Пољопривредне школе

Екипе Предузећа за путеве из Зајечара ангажоване су данас на пресвлачењу дела пута и крпљењу ударних рупа од главног пута до Пољопривредне школе Буково. Пут до једине пољопривредне школе на региону, која ће ове године обележити 125 година постојања и рада,  био је у јако лошем стању, а аутобус који превози ученике веома тешко је стизао до школе, поготову у зимским условима.  

  

„Почела је кампања асфалтирања путева на територији општине Неготин и као што смо обећали одвојили смо четири пута већа средства него прошле године, а са првим лепим данима кренули смо и да реализујемо план активности. Овде ће бити пресвлачен део пута до школе, јер је био у јако лошем стању, а пошто је овде реч о пресвлачену одлучено је да ово буду први метри асфалта који ће бити реализовани са позиције пресвлачења. Осим важности за саму школу, за њене наставнике и ученике, ови радови су важни и за посетиоца са стране који ће у будућности посећивати пољопривредну школу. Оно што ћемо радити још јесте сређивање крова подрума комплекса пољопривредне школе, сутра ће бити расписана јавна набавка за ове радове, а  наредних година наложићемо и израду пројекта за реконструкцију целог подрума. У плану је и постављање јавне расвете поред пута до школе, пре свега због безбедности ученика у већерњим сатима“ – рекао је Јован Миловановић, председник општине Неготин приликом обиласка радова у Пољопривредној школи.

  

Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште који је заједно са председником општине Неготин и директором Пољопривредне школе обишао радове, рекао је да је Пољопривредној школи асфалтом пресвучена деоница у дужини од  480 метара, која је била у изузетно лошем стању. Завршено је такође и попуњавање и крпљење рупа у другом делу пута и асфатирана лепеза на скретању од главног пута према школи. Вредност радова је 3 200 000 динара.

  

Мијуцић је такође истакао да је у општини Неготин у току крпљење рупа и пресвлачење у Неготину за које је издвојено  нешто испод 10 000 000 динара. Око 40 000 000 издвојено је за крпљење ударних рупа и пресвлачење општинских путева на територији општине Неготин, а за рехабилитацију општинских путева око 60 000 000.

Ових дана почели су и радови на крпљењу ударних рупа у месној заједници  Душановац . Следеће недеље биће асфалтиран пут до школе у Уровици и деоница пута према Дупљану, као  и пресвлачење у месној заједници Милошево.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.