Петак, 22. Октобар 2021.

АПЕЛ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

 

АПЕЛ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

 

У циљу личне здравствене заштите, заштите ближњих, деце, старијих и болесних суграђана, спречавања оптерећења здравственог система и медицинских радника, нормално функционисање привреде, установа, школа упућујемо апел и молбу грађанима општине Неготин да поштују прописане епидемијске мере, и дају лични допринос у спречавању ширења вируса корона, ВАКЦИНИСАЊЕМ.

И поред апела Републичког кризног штаба и Штаба за територију општине Неготин, да се само правовременим вакцинисањем и придржавањем епидемијских мера (ношењем заштитне маске, одржавањем физичке дистанце) може ублажити и спречити ширење опаког вируса, вируса који је у протеклој недељи преминуло 4 наша суграђана, сведоци смо да се епидемијске мере не спроводе та да је сваког дана преко 30% од тестираних лица позитивно на тесту и да се све већи број хоспитализује на Ковид одељењима ЗЦ Неготин са бронхопнеумонијом, или упућују на даље лечење у Ковид болницу у Крушевцу.

 

 Свакодневно се сусрећемо са кршењем епидемијских мера у продавницама, на улици, шеталиштима. И поред молби и упозорења Штаба за ВС у протекла три месеца, да се вакцинишемо, избегавајући вакцинацију-невакцинисањем, ушли смо у зачарани круг из којег излаза нема и где мутација вируса, међу невакцинисанима, доводи и до обољевања све већег броја вакцинисаних као и деце и младих.

 

Тиме, као и непоштовањем епидемијских мера, угрозили смо нормалан живот и функционисање здравственог система и нашу општину  увели међу локалне самоуправе са процентуално највећом стопом заражавања а са друге стране општине са процентуално најмањим бројем вакцинисаних.

 



Очито је да број инфицираних, у односу на број тестираних, ДРАСТИЧНО расте у нашем граду, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом пензионера Неготин, сваког дана од 8 - 14 часова и приме или се пријаве за пријем једне од три вакцине и то : Sinofarm, Pfizer или Sputnjik V.