Понедељак, 06. Јун 2011.

Активности пројектног тима "Живим здравоживим активно "

3231_1.jpg

Пројектни тим за реализацију пројекта „Живим здраво – живим активно“ одржао је  у  петак 03.06.2011. године у просторијама Асоцијације за развој општине Неготин  информативни састанак са 20 особа које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

3231_2.jpg

Тај састанак означио је почетак курса за рад на рачунару који ће водити професор информатике Владимир Илић. Предвиђено је да курс траје 40 часова и полазницима ће бити омогућено да бесплатно савладају основе за рад на рачунару (обухвата основе Wиндоwс-а, Мицрософт Wорда-а, и Интернета). На крају курса полазници ће добити одговарајући и признати сертификат којим ће моћи да кон куришу за жељени посао. Настава ће се одвијати у две групе по 10 полазника, два пута недељно двочас.

3231_3.jpg

У суботу, 04.06.2011. године, чланови пројкетног тима „Живим здраво-живим активно“ посетили су основне и средње школе у Неготину чији су ученици тога дана уређивали школска дворишта и на тај начин подржали еколошку акцију на националном нивоу „Очистимо Србију“. У разговору са директорима, запосленима и ученицима школа договорено је да се издвоје  одређена средства из пројекта „Живим здраво-живим активно“ за уређење школских дворишта- саднице, клупе, канте, грабуље, метле... за све школе.

3231_4.jpg