Среда, 31. Аугуст 2011.

31.08 – Јавни час кандидата за едукаторе

3336_1.jpg

У оквиру пројекта „Лиценцирање стандарда за послове у руралним подручјима“, којег финансира немачка организација за интернационалну сарадњу – ГИЗ, занатска радионица „Занарт“ Неготин у сарадњи са Етно мрежом, организовала је данас јавни час у склопу верификације и лиценцирања радионице.

На јавном часу представило се седам кандидаткиња за едукаторе у области грнчарије, керамичарства, ткања и плетења. То су : Мирјана Шекеровић, Маја Милорадовић, Лидија Јањић, Сања Јовановић, Јасмина Омазић, Сузана Вацић и Владица Живковић.

3336_2.jpg

 
Њихове радове оценивао је трочлани жири у саставу Емила Петровић, Љиљана Ђаковић и Душан Петровић. Јавном часу и представљању кандидаткиња за едукаторе присуствовала је и Софија Арсић, координатор пројекта испред Етно мреже Србије.

Након званичног дела, Софија Арсић разговарала је са чланицама „Занарта“ о производима и техникама, а било је речи и о даљој промоцији удружења и подршци локалне самоуправе. Она је истакла да је велика ствар што „Занарт” има подршку локалне самоуправе, о чему је говорила и Вела Благојевић, испред Општинског већа општине Неготин, и да на тај начин могу да се постигну још бољи резултати.

3336_3.jpg

Пројекат „Лиценцирање стандарда за послове у руралним подручјима“ реализује се поред Неготину још и у Сокобањи, Кладову, Бољевцу и Великом Градишту.